1452 Lekker Chinezen bij Jade City

Ik ben wat later wakker en ik heb Tommy en Micky al eten gegeven, maar zie Micky nergens, die normaal altijd gelijk aan komt schokschouderen bij de eerste groene golf wortelloof, maar nu dus niet. Ik ga koffiezetten, maar hij blijft rondhuppelen in mijn hoofd. Nu is daar alle ruimte maar een dood konijn op de vroege morgen, dat wil je toch ook niet. Weer zo’n bejaarde die de hitte niet heeft overleefd. Ik loop bekommerd terug naar z’n hok, waar hij nu in stilte van het ontbijt geniet. Gelukkig maar. Even later is hij opnieuw verdwenen, maar nu geeft het niet meer. Loos alarm.

Goed, waar hadden we het over, o ja, ‘To put it mildly’ was de laatste zin van gisteren en niet geheel zonder bijbedoeling. Het is ook de titel van het eerste hoofdstuk van ‘god is not Great’, een razend knap boek van Christopher Hitchens over hoe religie alles vergiftigt, tenminste dat is de ondertitel. Het gaat op een wetenschappelijke manier in op alle valse claims van religies en de vele slachtoffers die religies letterlijk maken, de onverdraagzaamheid, de genadeloosheid ten opzichte van ongelovigen en het gebrek aan bereidheid om naar de waarheid te zoeken omdat ze die immers al kennen, die gelovigen oude stijl, zal ik maar zeggen. Een boeiend boek, zeker voor een gereformeerd vrijgemaakte atheïst als ik. Ik zal er niet teveel over uitweiden, want ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar ik kom er nog op terug. Een zeer verblijdend boek over de helderheid van onze geest, zeer aan te bevelen voor gelovigen en andersdenkenden, zo zeiden wij dat vroeger.

Ik lees ook nog wat in The Wisdom of Insecurity van Alan W. Watts, ook zo’n uitblinkertje en ik heb Slaughterhouse Five van Vonnegut net uit, dus ik ben een beetje in between books, wat een onrustig gevoel geeft.

Gelukkig gaan we gisteren gezellig met 28 mensen Chinezen bij Jade City, heel fijn om te doen wanneer het wat warmer wordt, lekker Peking Eend eten bij de airconditioning, terwijl ons aller Vincent uit volle borst That’s Life zingt van Frank Sinatra, die hij wel kan evenaren, zeker nu Frank al een tijdje ter ziele is, zoals de gelettertje lezertjes weten.

Nou ja, het is gewoon gezellig en de kinderen kunnen lekker buitenspelen en rondhangen op de kanonnen rond de kerk, want zo deden ze dat vroeger. Bovendien kunnen ze, terwijl wij ons verlustigen aan de Foe Jong Haai, gewoon patat met frikandel eten, dus dat geeft rust en regelmaat. Het is echt een dag van de vriendschap en de liefde en mooi zingen. Nou, fijne dag maar weer. Doe een beetje rustig aan, ook als je nog jong bent of wat ouder.

Ate Vegter, 24 juni 2019

www.atevegter.wordpress.com/252

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s