1453 Alleen de winnaar gaat door

Wie de wedstrijd Spanje – USA gezien heeft weet dat rechtvaardigheid niet bestaat. Het kan er bij toeval op lijken, maar hier was zij totaal afwezig. Als je zo vecht voor elke centimeter van het veld, zo gewiekst en gedurfd de favoriet van het toernooi durft aan te pakken, je wil immers ook winnen, dan verdien je op zijn minst de zege, om niet te zeggen een klinkende overwinning.

Wanneer je dan als scheidsrechter de ongenaakbaar schijnende, arrogant kijkende, maar heel stroef spelende tegenpartij niet één maar twee penalty’s cadeau geeft omdat de dames zelf niet weten te scoren dan ben je geen fluitje onder de neus waard. Ik denk dat deze scheidsrechter geen wedstrijd meer fluit, maar gelukkig liggen dat soort besluiten niet bij wraakgierige mensen als ik.

Nog even en dan hou ik erover op. Vragen om rechtvaardigheid helpt dus ook niet. Ik bedoel dit, we kennen Spanje als een goed katholiek land en de schietgebedjes zullen niet van de lucht geweest zijn en geen enkele is verhoord. Nu staat daar tegenover dat Amerika zich ook suf gebeden zal hebben, al kun je je afvragen of je dat ook rond en om een voetbalwedstrijdwinst moet doen, maar dat is een ander onderwerp. Bovendien kunnen nooit beide partijen winnen, dat weet je, want dan heb je een gelijkspel en in een toernooi als dit is er na elke wedstrijd een winnaar en niet twee. Punt uit.

Hitte protocol. Overigens werd het bij een rechtvaardig aangestuurde wereld vandaag gewoon lekker 25 graden, waar je wat aan hebt en niet een waanzinnige 35 graden, waar je niks mee kan en die de stuurloosheid van deze aardkloot alleen nog maar eens onderstreept, maar dat terzijde.

Hitteprotocol. Blijf waar je bent. Doe niet te veel. Drink het liefst lauwwarm water, dat is voor het lichaam het gemakkelijkst te verwerken. Eet matig zoals altijd. Ga zwemmen, naar het strand, in bad, neem een douche, een airconditioning, een duik in de koelkast, ga boodschappen doen of een stukje aircorijden. Bel 112. Morgen is het over. De rest van de week valt mee. Maar vooral: geniet van het mooie weer en hou op erover te klagen. Sorry. Fijne dag.

Ate Vegter, 25 juni 2019

Buurmannen:
www.atevegter.wordpress.com/253

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s