1454 We gaan naar Italië

Jazeker, we gaan. De wedstrijd verliep precies zoals voorspeld: twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd zijn, waarvan er gelukkig maar een kan winnen. Al scheelde het niet meer dan een haartje van een leeuwinnenstaartje. Als dat ene schot van Japan tegen de lat een millimeter lager was geweest dan hadden zij zeker gewonnen en was de uitslag precies hetzelfde geweest: twee landen die heel goed aan elkaar gewaagd zijn, waarvan er helaas maar een kan winnen.

We gaan dus van Rennes naar Valenciennes, naar het Hainautstadion. Het zou nog wel eens heel druk kunnen worden met Oranjefans, want Valenciennes ligt zo je weet pal aan de Belgische grens, twee uur rijden van Breda, drie uur en 38 minuten rijden vanaf Monnickendam dus dat is goed te doen op je vrije zaterdag. Kortom, als er nog kaartjes zijn, dan zijn ze nu wel uitverkocht, wat de KNVB ook bevestigt in het AD van vanmorgen.

Goed, het was een gemazzelde penalty, net als die twee van Amerika, maar zo zie je dat rechtvaardigheid soms precies op tijd komt en aan jouw kant gaat staan. Ik ben het wel eens met Pierre van Hooijdonk die zei dat het schot op het doel gericht was en dat het zonder die arm een doelpunt was geweest en dan is een penalty terecht. Bovendien, als je wint, moet je ook niet te veel zeuren over hoe je wint. Je krijgt het in de schoot geworpen, je hebt er hard voor gevochten, laat het allebei waar zijn, dat is prima.

We gaan naar Italië, dat wou ik nog even zeggen, in augustus met de caravan. We vertrekken op Pieps verjaardag maandag 5 augustus en die vieren we op zondag 4 augustus. We gaan even op bezoek bij Karen en Peters aan het Lago d’Idro, vlakbij Brescia, nou dan weet je het wel. Twaalf uur rijden zonder caravan dus zestien met, denk ik. We doen het in drie etappes, dus maak je geen zorgen, maar dat deed je toch al niet.

Eerst maar eens het Binnendijkfeest goed doorkomen, want het thema is carnaval en daar hebben we hier, twee uur rijden van Breda toch niet zo heel veel mee. Straks nog even op het lijstje kijken of ik nog iets lekkers kan bakken. Nou, dat is het, maak je niet druk, niet te veel klagen en zo, de ergste warmte is voorbij. Fijne dag!

Ate Vegter, 26 juni 2019

Hendrik Groen:
www.atevegter.wordpress.com/254

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s