1457 Shop till you drop

We hadden twee nieuwe wekkers gekocht bij bol punt com (anders maakt-ie een link), maar die gaven zoveel licht ’s nachts dat we er helemaal niet van konden slapen en wie niet slaapt hoeft ook niet gewekt te worden. Ik heb ze teruggestuurd met retourmelding, gezellig samen in één pakje. Omdat we toch bij de Garage in Zaandam waren, dat is de outlet van Loods 5, hebben we daar twee prachtige nieuwe wekkers gekocht van Karlsson. Groot, roze en digitaal, kom maar een keer slapen, dan zie je het wel.

Lief wilde ook een mooi trappetje voor Pieps kamer, om kleren aan op te hangen, zodat de kamer een wat natuurlijker uitstraling kreeg, want hij was nu nog wat steriel.  Mijn god, hoe vind je ooit zo’n mooi houten trappetje, maar ze stonden daar gewoon om de hoek. Dat bedoel ik als ik zeg dat Lief daar een neus voor heeft. Verder nog een mobiel voor foto’s en een tweede krukje. Ik zag ook nog een leuk huisje als klok, maar dat vond Lief te kinderachtig. Ik maakte een foto en vroeg het later aan Piep om alsnog mijn gelijk te krijgen, maar ze wimpelde het achteloos weg: ‘Nee papa, veel te kinderachtig. Echt niet mooi.’

Nu moesten we nog even naar Het Goed, een gewone kringloop, waar ik een spijkerbroek van Replay en een roze korte broek kocht. Ik ben een van de weinige mannen die roze een goede, sterke kleur vindt. Staat mij ook goed. Inmiddels moest ik ook wel heel nodig plassen en ik vroeg een meisje waar de wc was. Toen ze zei dat die er niet was, vroeg ik hoe ze dat dan zelf deden, maar ze hadden wel een wc voor het personeel. Nu heb ik een kaartje van de Prostaatkankerpatiëntenvereniging (drie keer woordwaarde), waarop staat dat deze persoon (ik) om medische redenen dringend behoefte heeft aan een toilet, wat ik dus net zei. Ik gaf haar het kaartje en ze sprong onmiddellijk in de houding: ‘Natuurlijk meneer, we maken altijd een uitzondering, komt u maar mee.’ Ik wist niet hoe snel ik achter haar aan moest en kon even later rustig water laten op het personeelstoilet, waar nog een mooie poster hing voor wanneer je door wie dan ook onheus bejegend wordt, met de naam van de vertrouwenspersoon erbij. Dat doen ze goed bij Het Goed.

Tegen de avond ontspannen kijken over het water bij Strandvier, waar iedereen zoetjesaan binnendruppelde.

Ate Vegter, 29 juni 2019

Claire wel, Hillary niet…
www.atevegter.wordpress.com/257

1457a