1458 Een mooie overwinning

Zo. Noorwegen, Frankrijk, Italië en Duitsland liggen eruit. Dat doen die Leeuwinnen heel wat efficiënter dan de mannen. Wanneer Nederland van Italië wint kopt de Duitse pers: Nederland wacht op ons. Nou, dan kunnen we nog lang wachten.

Het is een mooie pot en je snapt Miedema wel wanneer ze zich verontschuldigt voor de eerste helft, maar, zegt ze, het was heel zwaar met die 35 graden en zo. Dat klopt, ik vind het al een hele prestatie om te kijken, en dan zitten wij nog in de koelste kamer die we hebben.

Ik proef wel enige opluchting nu Duitsland eruit ligt. Het woord Angstgegner is niet voor niets een Duits woord, hoewel dat niets zegt, want Weltmeister is ook een Duits woord en dat gaan ze toch mooi niet worden. We moeten die Zweden nu niet onderschatten, want die spitsen kunnen wel scoren. Alle dames aan dek woensdag. Nog even, waarom kijk je eigenlijk? Ik kijk vooral omdat het zo’n lekker gevoel is om samen te winnen. Daarom is sport ook zo groot en belangrijk voor veel mensen. Ik wil eigenlijk ook nog, nee toch maar niet, toch maar geen oranje vlag tijdens de wedstrijd uithangen. Dat gaat dan weer net iets te ver.

Verder is het een aangenaam rustige dag. Ik heb eigenlijk alleen de boodschappen gedaan en verder mij zo kalm mogelijk gehouden, precies volgens de adviezen voor bejaarden, zoals die in het hitteprotocol te lezen zijn. Ik doe de boodschappen tegenwoordig op de fiets, omdat het zo’n lekkere fiets is en ik geen airco heb in de 240, waar überhaupt helemaal niks in zit. Boodschappen doen is ook lekker omdat ze bij de Deen wel airco hebben. Daarom heb ik ook het stokbrood en de biefstuk vergeten. Mag ik nog een keer.

Na het eten lopen we door de tuin naar de boot en varen we nog een rondje Monnickendam, met Lief en Piep en Dassie en de moeder van Dassie. Ik kan zo genieten van het gepruttel van de nieuwe motor, waar je heel langzaam mee kunt varen maar ook pittig. De kinderen gaan zwemmen bij de vesting en dat is voor het eerst sinds mijn vader in de IJssel zwom dat ik zoiets meemaak. Het voelt romantisch. Het is daarna fijn om weer thuis te zijn.

Ate Vegter, 30 juni 2019

Internationale Vrouwendag:
www.atevegter.wordpress.com/258

1 Comment

  1. *verder mij zo kalm mogelijk gehouden, precies volgens de adviezen voor bejaarden, zoals die in het hitteprotocol te lezen zijn*… ik kom niet meer bij, alleen jij kunt het zo verwoorden 😀 en gewoon weer een leuk stukje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s