1459 Rustig en doorwrocht

Na de zalig zinderende zaterdag is het nu een zoete, zwoele zondag die vooral rustig begint. Dassie is bij Piep blijven slapen, dus Lief en ik kunnen gezellig samen naar de sportschool. Het is de 143ste keer dat ik mijn rondjes draai, zie ik op de kaart. Elke donderdag na het werk en elke zondag voor de kerk: boem! Knallen met die handel!

Ik moet nog even aan de Kroniek knutselen, dat is ons bi-maandelijkse familieblad en ik overzie de laatste twee maanden. Het is een pittig traject geweest met veel nieuwe afslagen. De hoofdweg is nu wel uit beeld, maar in de wildernis is het ook goed mogelijk een smaller pad te vinden.

Dan is het tijd voor het moeilijkste moment van de dag. Rustig in de tuin zitten met een boek. Lezen en aangenaam verpozen, dromend van alles en bezig met niets. Het is nog steeds een van de lastigste opgaven in het leven: dolce far niente, het zalig nietsdoen. Gelukkig schiet mijn boek helemaal niet op en dat is al heel wat op een warme dag. Het is wel een leuk boek: De Engelenmaker van Stefan Brijs, eindelijk weer een lekkere Vlaming, die schrijven toch het smakelijkst.

Piep en Lief gaan nog even naar het Hemmeland, zwemmen en zo en om half vier gaan we borrelen en eten bij Omeira en Gerard. We gaan met de boot, want zij hebben net als wij een tuin aan het water en waarom zou je landelijk doen als het waterig kan? We wonen niet voor niets in Waterland. Karin en Wilfred zijn er ook, dus dan kan er gelachen worden en het wordt heel gezellig en de kinderen, ik ben even de tel kwijt, vermaken zich prima met zwembad en trampoline. Leve de zomer zullen we maar zeggen en het eten is fantastisch.

We varen keurig op tijd weer naar huis en leggen aan met een zwierige boog. Nu gaat eerst Piep naar bed en Lief volgt al snel. Ik kijk nog even naar de race van Verstappen en wordt verrast door Siva Vaidhyanathan. We praten over Facebook en hij vindt het allemaal maar niks en beweert dat er op Facebook helemaal nergens gematigde, rustige, doorwrochte uitingen komen. Nog afgezien van de belabberde vertaling is dit duidelijk iemand die mij niet volgt en dan ga je wel dit soort dingen zeggen. Fijne dag allemaal en blijf rustig en doorwrocht. Het is nog net iets te warm om je op te winden.

Ate Vegter, 1 juli 2019

L’esprit de l’escalier:
www.atevegter.wordpress.com/259

1459a

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s