1467 Gefilterd licht

Het is een aangenaam rustige dag. Dat is ook wel eens prettig na zo’n zwaar over de vis getild Jan Haring Weekend. Wie was die Jan eigenlijk? Het heeft mij jaren gekost voordat ik erachter kwam dat dat hele weekend niet over haring maar over paling ging. Jan Haring was een Hoornse matroos bij de Watergeuzen. Tijdens de Slag om de Zuiderzee klimt hij aan boord van het Spaanse vlaggenschip van Bossu en snijdt de admiraalsvlag af. Hij wordt neergeschoten en valt met vlag en al in zee, maar het goed is al geschiedt, want veel Spaanse schepen vluchten omdat ze denken dat de slag verloren is.

Nou ja, dat is allemaal voorbij. Vergeleken hiermee is het een aangenaam rustige maandag. Kan ik mooi even vertellen dat we een schaduwdoek gekocht hebben. Dat is een nieuwigheidje van de kampeerwinkel, een soort parasol zonder steel, die je dan zelf moet ophangen. Lief heeft bedacht (wie anders) dat het voor Micky aangenaam is om beschermd te worden tegen al te felle zon en regen. En ik moet zeggen, het licht is nu aangenaam voor de ogen. Wel kwam er een zak water in te staan bij regen, waarop Lief zei (wie anders) prik er een gaatje in. Dat heb ik gedaan met een perforator, want ik blijf toch een beetje een kantoorpik, en nu zitten er twee gaatjes in en kan het water mooi weg zonder dat je nat wordt. Tel uit je winst.

‘s Middags zie ik op mijn telefoon een ingesproken bericht van neef Jorg die met zijn moeder, mijn schoonzus uit Zuid-Afrika, wil langskomen. We maken een afspraak voor vandaag en ik reserveer bij De Waegh, met het mooiste uitzicht over de haven. If you have it flaunt it, zou Eva Jinek zeggen die nu weer op de buis is en zo is het maar net.

’s Avonds evalueer ik de dag met Piep, die maandag maar een stomme dag vindt, want ja, dan moet je al naar school en dan wil je naar huis en dan moet je ook nog naar de naschoolse opvang. En alle maandagen zijn stom behalve maandag 5 augustus, want dat is haar verjaardag en ze is blij dat ik straks met pensioen ga, want dan hoeft ze niet meer naar de NSO. Zo is dat meisje, slaap lekker en droom maar fijn over ons pensioen.

Ate Vegter, 9 juli 2019

Bleekers Zomer in de Volvo:
www.atevegter.wordpress.com/267

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s