1472 Groot en klein

Ik zou nog iets zeggen over de balans tussen grote en kleine dingen, dat één groot iets kan opwegen tegen veel kleine dingen in het leven, nee dat wanneer er iets groots aan de orde is de kleine dingen misschien onbelangrijker worden en wanneer de accuciteit van het grote afneemt de kleine dingen weer de aandacht krijgen die ze verdienen. Zoiets.

Maar waarom zou het daarover gaan? Iedereen ervaart dat immers wel van tijd tot tijd. Het is prettig wanneer het leven over onbenulligheden gaat, want het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen. Saskia van Serge zingt het niet voor niets twee keer.

Over zingen gesproken, ik keek gisteren even naar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en omdat Sirach daar nu ook rondzwerft bleef ik er even hangen. Ik hoorde een paar prachtige optredens onder andere van Pepito en die drummer en die gospeljongen waren ook imponerend, maar waar ik helemaal van uit mijn dak ging, voor zover dat nog gaat ’s avonds laat in je luie stoel, was Jacob Banks met Unknown (To You). Wat een heerlijke zanger. Wat een prachtig nummer. Ik heb het geSonost en nu op ditzelfde moment luister ik er weer naar. Hij was begonnen als gitarist, maar ging zich met zijn sonore bariton steeds meer op het zingen richten. Daar is nu iedereen blij mee: I believe what I say / Why does everyone hear me wrong? (…) It’s your turn / for once I’m listening. Een prachtig nummer, heel mooi gezongen. Luister en laat je meenemen door de slome blues van de ongelukkige liefde. Is er iets mooiers om over te zingen?

Tommy komt mij ’s morgens meestal wakker maken als ik er voor hem niet vroeg genoeg uitkom. Ook vanmorgen stond hij naast mijn bed, maar nu begon hij het nachtkastje leeg te halen met z’n pootje. Ik hielp hem even door wat spullen bovenop te zetten en prompt ging hij er inliggen. Mooier kan een dag eigenlijk niet beginnen.

(Ik moest even mijn telefoon halen om een foto te maken en omdat hij gelijk meeliep heb ik het nog even in scene gezet.)

Ate Vegter, 14 juli 2019

Laten we stil zijn:
www.atevegter.wordpress.com/272

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s