1475 Het einde is beter

Het is de laatste bijeenkomst van de leergang EU ambassadeur en het is fijn om er weer bij te zijn. Door omstandigheden was ik afgehaakt, maar het is altijd goed om er een laatste dag wel te zijn, want zoals iedereen weet is het einde van een zaak beter dan haar begin. Prediker 7:8, zoals je weet een heel interessant hoofdstuk over de ware wijsheid.

Overigens vond ik het begin van de leergang ook goed, want toen gingen we met het hele clubje naar Brussel, waar nu tante Ursula de scepter zwaait. Toen was het nog een origineel mannenbolwerk en wij vertoefden daar dan een paar dagen om de sfeer te proeven en te praten met wie wij maar konden verleiden. Het was spannend of dat allemaal zou lukken, maar achteraf is het altijd hoe spannender hoe leuker.

Halverwege was ook niet gek, want toen waren er Europese verkiezingen en hingen wij letterlijk de Europese vlag uit om ook de gewone mensen de weg naar het stembureau te wijzen en toen won onze Frans met dubbele cijfers en dachten wij nog dat alles in kannen en kruiken zou komen. Je moet maar zo denken Frans, beter lankmoedig dan hoogmoedig, het einde ener zaak is beter dan haar begin.

Dat bleek gisteren ook wel weer, want aan het einde van de dag was er in de Stegh de zomerborrel van ons goede Waterlands Weekblad. Het was fijn om iedereen even te zien, die je normaal gesproken alleen maar leest en ik raakte verzeild in allerlei aangename gesprekken, wat echt niet op alle borrels het geval is. Ook trof ik nog even de enige echte Monnickendammer die naakt met mij geknuffeld heeft en nu wil je natuurlijk graag weten wie dat is, maar dat is dan weer de prijsvraag van deze week. Onder de inzenders wordt een gerookt spierinkje verloot, dat we samen zullen nuttigen op een van de komende Monnickendammer Visdagen. Dat is elke vrijdag vanaf nu tot en met zes weken later.

Laatst zei iemand, je schrijft zo vaak over Monnickendam, het lijkt wel of je het promoot. Klopt, zei ik, en ik woon er zelf ook graag, dat zal ik niet onder stoelen of banken steken. Zo zie je maar, scherpzinnige geesten heb je overal. Fijne dag!

Ate Vegter, 17 juli 2019

De Citroën SM van Johan Cruijff:
www.atevegter.wordpress.com/275

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s