1476 De tent opzetten

Vandaag is de derde dag van de vakantie en de eerste dag dat Piep en ik samen thuis zijn. De eerste twee dagen was ze naar de kinderopvang en ik naar de bejaardenopvang. Nu zijn we samen thuis. We beginnen bij de Nimo, waar we een vakantiedagboek kopen voor Piep, zodat ze straks al haar verhalen kan opschrijven.

Dan halen we tompoezen en koekiemonstergebak en gaan dat bij oma opeten. We drinken koffie, halen de kerkbladen op, doen de boodschappen en brengen de kerkbladen weer weg. Omdat ik Piep heb laten kiezen eten we vanavond shoarma.

Maar zover is het nog niet, want ik heb Piep beloofd de tent op te zetten en aangezien die nu nog op zolder ligt zijn er nog stappen te gaan. Ik trek de vlizotrap open en spied rond in onze verzameling spullen die je niet elke dag nodig hebt. Hij ligt keurig op links.

Het is een mooie eenvoudige tent die je heel simpel kunt opzetten. Ik herinner mij dat hij in ca tien minuten staat. Maar in plaats van te beginnen ga ik de gebruiksaanwijzing lezen op een flap aan de binnenkant van de zak. Ik begrijp er geen reet van maar geniet van de vertaalfouten.

We zetten samen de stokken in elkaar en steken ze door de lussen van de binnentent die nu staat. Ik kan mij hier niets van herinneren en hij staat ook niet lekker, meer als een dwerg die moet pissen. We halen de stokken eruit en steken ze door de ringen van de buitentent. Die staat nu. Nu de binnentent erin hangen. Dat gaat niet want de ophangpunten zitten aan de buitenkant. Ik heb hem binnenstebuiten opgezet zie ik nu. Ik trek alles weer uit elkaar en flikker het op een hoop. We nokken er mee en gaan een boek lezen.

Even later zijn we weer voldoende tot rust gekomen en zetten we samen de tent in tien minuten op. Hij staat keurig en terwijl ik de laatste lusjes vastmaak, spant Piep de scheerlijnen rondom. Hij staat als een huis, maar dan luchtiger.

’s Avonds komt er een vriendinnetje slapen. Ze vallen wel in slaap maar worden wakker tegen de tijd dat wij naar bed gaan. Het vriendinnetje heeft heimwee. Lief brengt haar naar huis en Piep gaat na een knuffel ook naar bed. Ik weet niet of we de tent nu zullen meenemen naar Italië of niet. Zal ze er wel een keer in slapen? Of zal ik erin gaan liggen?

Ate Vegter, 18 juli 2019

Het elftal van JC:
www.atevegter.wordpress.com/276

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s