1492 Roze zaterdag en zoete zondag

Gisteren was de derde Monnickendammer Visdag, waarvan er dan een was afgelast vanwege het mooie 40 plusweer. Ik kom er meestal pas wanneer het eigenlijk al te laat is. Je kan bij het scheiden van de markt misschien nog wat kooplui leren kennen, maar de meesten ken ik al, van naam of gezicht.

Mr Vince, de bellenblaaskoning, herkende ik eerst niet eens, zo goed was hij historisch verkleed, maar toen hij mij groette herkende ik toch zijn welluidende stem, waarmee hij zo mooi kan zingen, deze Frank Sinatra van de Lage Landen, wat nu niet het geval was. Ik liep nog wat verder rond en zag een alleraardigst tafereeltje rond het opruimen van de niet verkochte spullen. Alleen al daarom zou ik geloof ik nooit op de markt willen werken, dat je alles weer moet inpakken, maar dat is misschien mijn Franse bloed, dat alles het liefst met de Franse slag doet.

Even eerder waren we al vastgelopen op het Zuideinde waar een Duitser van de wal in de goot was geraakt. Gelukkig was daar de deskundige hulp van garagist Boom, die terloops vertelde dat dit zeker niet de eerste toerist was die hij uit deze hachelijke positie moest bevrijden. Ik bespeurde enig leedvermaak bij zijn constatering, maar het kan ook zijn dat ik het zelf heel grappig vond. Ook leuk dat er veel adviezen vanuit het publiek kwamen. Dat helpt enorm.

Tegen de avond leek alles dan toch weer binnen de normale proporties van het leven terug te kabbelen, totdat Piep bedacht dat het wel leuk zou zijn om voor haar verjaardagsfeestje, aanstaande zondag, alvast 44 ballonnen op te blazen. Of ik dan de knoopjes erin wilde leggen. Ik vond het een goede deal en in mum van tijd bevonden we ons in een zee van vrolijke fleurigheid.

Vandaag is hier de dag van de boodschappen en daar is de Amsterdam Gay Pride Parade. Leve het leven in al zijn vormen. All life matters. Punt uit. Iedereen doet ertoe. Het is eigenlijk vreemd dat je het recht om zo te mogen leven als je zelf wil moet verdedigen. Het zou vanzelf moeten spreken dat anderen dat niet voor jou bepalen. Zegt het voort! Het kan niet vaak genoeg gehoord. Amen.

Ate Vegter, 3 augustus 2019

Notorious Monks en Anton en Vince:
www.atevegter.wordpress.com/292

4 Comments

  1. Fantaaaasaastisch die balonnen!
    Alvast heel veel plezier met de verjaardag van je meissie en ik zeg “het” voort ;).
    Amen 🙂

    Like

  2. Wat een vrolijkheid en voorpret voor het feestje met al die ballonnen. En ja ‘all life matters’, natuurlijk, ja ja ja!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s