1493 Piep elf jaar!

❤️❤️❤️
Het hele huis ligt vol met cadeautjes en ballonnen. Het hele huis staat vol met eten en drinken, ik bedoel eten en drank. Het hele huis staat vol met koffers en tassen, stoelen en paparassen, koelboxen en jassen. De paspoorten liggen klaar om vergeten te worden en de route staat paraat om gereden te worden.
❤️❤️❤️
Maar eerst nog vandaag. Eerst nog het feest. We vieren vandaag dat Piep elf jaar bij ons is. Het is bijzonder en een wonder om een meisje groter te zien worden in je armen en op de fiets. Het een wonder en bijzonder dat het leven zo gewoon is. Dat ze er elke dag is en steeds maar groter groeit en verandert, steeds meer aanwezig is en toch altijd dezelfde blijft.
❤️❤️❤️
Het is mooi om samen met z’n drieën met elkaar vertrouwd te zijn, thuis te zijn, het dagelijks leven te leven, gewoon te doen, een normale dag samen te beleven, af te zien van het bijzondere en overdadige, af te zien van alles wat moet en kan, en gewoon te kijken naar wat er is. Hier en nu. Dit hier op deze plek, met deze drie mensen, Piep, Lief en ik zal ik maar zeggen, die altijd maar samen zijn sinds we samen zijn.
❤️❤️❤️
Dat is nu morgen elf jaar geleden. Ik herinner mij het moment dat je er opeens voor het eerst was nog levendig, net zo levendig als jij zelf was en bent, met je prachtige ogen, begon het leven toen te trillen van liefde in al zijn voegen. Er is geen moment wat daar bovenuit gaat, behalve deze dag van vandaag, die de enige dag is die er is. Dat moment en die tijd vieren we vandaag. De bekroonde liefde die begint als een kind en waarvan elke stap verwondering oproept en vertedering.
❤️❤️❤️
De tijd vliegt, maar gelukkig vliegt zij in al haar grootsheid door ons heen, als het leven zelf en is elke dag dat je ouder wordt ook een dag dat je leeft en elk jaar een jaar. Daarom zien wij elkaar vandaag graag. Daarom vieren we nu feest en beginnen we morgen, op jouw eigenlijke verjaardag, aan de volgende reis, in dit geval richting Italië, via via, via camping Europa uiteindelijk weer naar huis, om vervolgens het gewone leven weer alle ruimte te geven, want daar draait het om. Lieve Piep, van harte gefeliciteerd. Elf ben je zelf!
❤️❤️❤️
Ate Vegter, 4 augustus 2019
❤️❤️❤️

mooier bestaat niet: Slauerhoff
www.atevegter.wordpress.com/293

Advertentie

5 Comments

  1. De ‘muis in het voorhuis’ wist het ook, want die zei: “Piep!”
   Mooi verhaald Ate, en een super leuke verjaardag Piep.
   En een hele fijne en veilige vakantie voor jullie drieen. ❤️❤️❤️

   Geliked door 1 persoon

 1. Helemaal mee eens, met alle reacties hierboven!
  Niets meer aan toe te voegen, behalve mijn extra felicitaties. 🐥♥️♥️♥️ En fijne vakantie gewenst! 🧭🌌

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s