1503 Dorp aan het water

De nacht is donker en laag. Een oude bekende tikt op het dak. Het is Rainman, maar hij twijfelt. Ik zie z’n zaklamp flitsen door de nacht en tel de tijd is afstand. Na acht seconden klinkt een behoorlijk gerommel maar geen vette klap. De volgende waarneming geeft 13 seconden en ook de regen zet niet door. Ik slaap weer verder, onrustig en licht, met korte haperende slagen.

De dag die dinsdag heet zijn we aan het water. Eerst nog even zwemmen in het eigen zwembad, dan met Pé en Erwin een tochtje naar Idro. Laura koopt een schattig zwart broekje, Erwin een oranje zwembroek en ik turquoise waterschoenen. Die zullen in de middag nog goed van pas komen. Ik wil even plassen bij de gelateria, maar de eigenaar verwijst mij naar het benzinestation aan de overkant. Ik laat mijn kaartje van de Prostaatkankerstichting zien: The holder of this card has a medical condition and needs to use toilet facilities urgently. Met een zwaai van zijn arm wijst hij mij de toiletten, mij verzekerend dat ik geen idee heb hoeveel dwazen hier elke dag allen maar willen plassen. Ik ben net op tijd. We lunchen met lekkere broodjes in dezelfde ijssalon. Hij heeft het verdiend.

In de middag gaan we naar de lokale surfschool waar Erwin in no time op de plank staat en weg zwiert alsof hij het nog elke dag doet in plaats van dat het al meer dan 25 jaar geleden is. Lief en Piep gaan samen suppen, dat is staand kanoën op een surfplank. Het gaat heel goed. Pé en ik zitten uiterst comfortabel aan de waterkant met een fraai uitzicht over de vele aqua-activiteiten. Het is een boeiend bedrijf, zo’n surfschool. Ze leven letterlijk van de wind. Wanneer de dames weer terug zijn ga ik met Piep een paar keer zwemmen. Waterschoenen!

Dan gaan we terug naar huis. We doen nog wat boodschappen en Pé en Lief bereiden een heerlijk avondmaal. Ik leen wat stoelen bij de receptie zodat we allemaal kunnen zitten. De dag loopt dan alweer ten einde en ik zoek nog even mijn vertier bij de prachtige zinnen van Hotz. Dan valt het boek dicht en de nacht.

Ate Vegter, 14 augustus 2019

www.atevegter.wordpress.com/303

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s