1518 Geen gezeik

Sla dit stukje maar over, dan kunnen we het even over mijn katheter hebben. Zo’n buitenboordblaas is behoorlijk ingrijpend, dat snap je. Wie er geen heeft wil hem niet en wie er wel een heeft wil ervan af. Ik ben misschien wel de enige die er blij mee is, omdat-ie het goed doet en omdat ik nu kan doorslapen. Af en toe zit-ie verstopt, maar dat is meestal gauw verholpen.

De systemen om een en ander op te hangen zijn wel erg primitief. Ik heb er nu drie getest en ze zijn allemaal ruk, om het maar netjes te zeggen. Het irriteert, schuurt en werkt nooit goed. Klittenband houdt niet en gaat tegen je huid zitten. Elastiek zit te los of te strak met alle gevolgen van dien. Het meest verbaast het mij nog dat er totaal niet over lijkt nagedacht.

In de auto-industrie doen ze dat anders. Daar kunnen ze aan elk probleem verdienen. Voor zelfs het kleinste ongemak verzinnen ze nog iets wat elektrisch kan en desgewenst in leder of metallic zwart kan worden uitgevoerd, met een touch screen of zo, je snapt het wel. Je betaalt wat, maar dan heb je wat.

In de zorg komt dat allemaal niet van pas. Probeer dit maar, het is een elastiekje dat na drie dagen van ellende uit elkaar valt en het schuurt langs je ballen, maar dat zeg ik er niet bij, want een katheter is taboe, daar praten we niet over. Bijna niemand kent de toepassing uit eigen ervaring en niemand wil er meer dan een habbekrats aan besteden.

Ik zou wel heel wat over hebben voor een goed werkend en passend ophangsysteem, maar dat kan niet want dat is er niet. Maar genoeg hierover. Ik heb wel een mooie broek gekocht vanmiddag, die net even wat ruimer zit. Dat is tenminste iets. En het is sowieso leuk om samen met Piep te winkelen. Daar heb ik straks alle tijd voor.

Ate Vegter, 29 augustus 2019

De kogeldruk meten met de poëzie van Gerrit Komrij:
www.atevegter.wordpress.com/318

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s