1526 Dingen van de dag

Donderdag reed ik door de stad naar mijn werk. Ik doe dat anders nooit, maar de golven van het bestaan veroorzaken soms kleine rimpelingen elders. Ik reed over de Ceintuurbaan, langs een pand waar ik precies 18 jaar geleden een van mijn eerste trainingen bij NV Werk deed. Het ging over geld en hoe je in je onderhoud voorziet en met geld omgaat.

We moesten in groepjes de straat op en in twee uur zo veel mogelijk geld zien te verdienen. Een interessante opdracht, want waar ga je beginnen. Wij begonnen in de kroeg, waar we een kop koffie dronken en onze hulp aanboden. Gelukkig konden we tegen betaling het rommelhok achter de bar opruimen.

Woensdag ben ik weer begonnen met pianolessen. Sommige dingen gaan gewoon door en ik kan bijna niet zeggen hoe leuk ik dat vind. Wat is het toch heerlijk om zelf muziek te maken. En ik mag nota bene elke dag spelen in de kleinste concertzaal van Nederland. Wat een eer en een genoegen.

Vandaag om 12 uur komt de mevrouw die in mijn telefoon staat onder codenaam Injectie. Ik krijg wat Zodiak of Solex of wat dan ook ingespoten om mijn testosteron te nekken en mijn leven te rekken. Ik vind het wel lekker rustig, zo’n uitgerangeerd libido. Heb je nergens geen omkijken meer naar.

Vanavond ga ik tussen 22 uur en middernacht mijn verhaal De Krantenman (304 dacht ik) voorlezen op de radio in het programma Ron Wacht op de Nacht van Ron Brandsteder, NPO Radio 5. Het is iets te lang voor de radio, dus ik moet het nog een beetje inkorten.

Morgen is daar dan die eindeloos verwachte en goed voorbereide rommelmarkt der rommelmarkten. Komt allen naar Monnickendam, naar de Opstandingskerk. Er is altijd wel iets leuks te vinden en anders kom je voor de gezelligheid. Daarna ga ik dan nog even naar een andere Volvo kijken, een zilvergrijze 240 2.3 automaat, maar eerlijk gezegd denk ik nu al dat ik het niet doe. Ik kan die rode niet zomaar inruilen, toch? Misschien ken je wel iemand die hem wil hebben.

Ate Vegter, 6 september 2019

De Krantenman:
www.atevegter.wordpress.com/304

Ooit leek de tijd nog stil te staan, maar dat is nu voorbij:
www.atevegter.wordpress.com/326

1523b

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s