1529 Lekker weekend

De dag is met het einde van de rommelmarkt nog niet afgelopen. Ik heb weliswaar mijn nieuwe buitenbieb geïnstalleerd en mijn nieuwverworven boeken er zo aantrekkelijk mogelijk in uitgestald, er moet ook nog gewonnen taart worden gegeten en ik heb ’s middags twee afspraken in Haarlem. Daar moet ik nu als een haas naartoe.

Het is toeval dat beide afspraken in Haarlem zijn, maar toeval komt mij nu goed uit. Om half een word ik verwacht bij Volvo 240 Estates, waar mijn volgende Volvo wacht. Ik rij nu al acht jaar in dat mistige rooie beest en het wordt echt tijd voor iets anders. Soms heb je dat. Ik heb mijn zinnen gezet op een zilvergrijze 240, een automaat met een 2.3 liter motor, voor de kenners. Wanneer ik de straat in rij zwaait de oude eigenaar al enthousiast, wanneer hij ziet dat ik nu ook al in een 240 rij. We doen een leuk rondje Haarlem en ik moet zeggen, hij rijdt als een limousine, maar ik word niet verliefd. Bovendien rijdt die van mij zeker net zo lekker en veel voordeliger en mooier rooier.

Toch een ervaring rijker rij ik naar de fietsenmaker op het Raaks, want daar is mijn volgende afspraak. Ik heb mijn zinnen gezet op een nieuwe fiets, een zwarte Gazelle Tour Populair, voor de liefhebbers. De winkel is nog groter dan ik al dacht, maar de vriendelijke jongen pikt mijn fiets er zo uit nadat hij mijn Marktplaatsberichtje bekeken heeft. Het is een prachtige fiets, ik rij een miniem rondje door de winkel en dat doet-ie geweldig, maar ik word niet verliefd. Mijn nog niet zo oude grijze Gamma omafiets, type Robuust Karakter, rijdt zeker net zo lekker en veel voordeliger en wijzer grijzer.

Zondag begint als een gewone zondag. We gaan om te beginnen naar de Fitstudio Waterland. Het is een van de weinige sportieve dingen die ik leuk vind, dat naar de sportschool gaan. Het is er altijd gezellig, ik hoef nergens over na te denken, ik doe twee rondjes op de Milon-cirkel en klaar. Handtekening van de meester en het zit er weer op.

De rest van de dag weet ik niet meer zo goed. Wat gelezen denk ik en mijn buitenkastje uit de waterpas gehaald zodat de regen er mooi vanaf loopt. Had mijn broer gezegd, die heeft altijd goeie tips voor iedereen. Nog een beetje Formule 1 gekeken, nu weet ik het weer, maar dat duurt mij veel te lang en dus maar even geslapen. Dan nog even boodschappen doen in Volendam, maar daar komen we van een koude kermis thuis. Alle winkels dicht vanwege de Volendammer kermis. Alleen de parkeergarage is open. We gaan dan maar naar de Deen in Edam, dat is eigenlijk onze vakantie-Deen, maar ook leuk voor zomaar tussendoor. Daarna gezellig met wat vrienden eten in Uitdam, vanwege Sannies eenendertigste verjaardag. Wat heb ik toch een goed leven, zo tussen al die jonge mensen. En ook fijn dat het nu weer maandag is. Nog twee weken.

Ate Vegter, 9 september 2019

nog een stukje?
heb jij eigenlijk ook idealen?
www.atevegter.wordpress.com/329

1529a.jpeg

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s