1534 Kinderfeestje in Zunderdorp

Vrijdag de dertiende is de dag van Sofieke’s partijtje. Ze heeft samen met ons gekozen voor een kookfeestje van de kookhandel in Zunderdorp van Miranda Vos. Die geeft kookworkshops, kooklessen, huiskamerrestaurants voor je vrienden, en kinderfeestjes. Alles kan voor zowel kinderen als volwassenen, behalve de kinderfeestjes.

Vincent heeft aangeboden mee te rijden, want er passen veel kinderen in de Volvo, maar er zijn grenzen. Dus rijden we met de rooie en de Renault Zoe elektrische deelauto van M. naar Z. Het is een mooie rit en het lijkt wel een landelijke omgeving met al die koeien. Het zijn mooie, kleine plaatsjes met stoere kerken, zodat de mensen vroeger wisten waar ze moesten zijn.

Het is er landelijk en stil. Zunderdorp is denk ik wel het stilste plekje van Waterland. In ieder geval is het bankje voor het huis van ons kinderfeestje het stilste plekje van onze vrijdag en daar zitten we dan ook gezellig in de nazomerzon te genieten.

Binnen is het een enorme chaos en een herrie tot en met. Ik weet niet of je wel eens op Schiphol bent geweest met al die vliegtuigen maar dat is qua decibel kinderspel vergeleken met een kinderfeestje. Het begint al wanneer we nog thuis zijn. Zodra je meer dan twee kinderen bij elkaar hebt, neemt het volume per kind exponentieel toe, noem het maar de wet van Vegter, kan me niet schelen. Je houdt het niet tegen, zeker niet in de auto, daar gaat alles nog net even een tandje harder.

Goed, het is een in ieder geval voor de kinderen een reuzeleuk partijtje. Sofieke heeft ervan genoten en daar gaat het om. We proeven nog even een stukje vis mee en dat is superlekker en gelukkig komt aan alles ook weer een einde. Dan moeten er nog wel groepsfoto’s genomen worden en nog meer liedjes gezongen, maar uiteindelijk krijgen we iedereen weer in de auto en rijden we naar huis. Nu is het bijna voorbij. Een enkeling wordt nog thuisgebracht en wanneer we daarna terugrijden daalt er een weldadige stilte neer in de goeie ouwe Volvo. Kinderfeestjes moet je doen.

Ate Vegter, 14 september 2019

bloed aan het mes…
www.atevegter.wordpress.com/334

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s