1542 Sound Bites Festival

Het belooft van meet af aan een bijzondere dag te worden want vandaag is het zaterdag 21 september en vandaag is het Sound Bites Festival. Overal voel je de zindering van de opbouw, de stress van de vrijwilligers en het overzicht van de locatiemanagers. De mensen zijn vrolijk en blij, de route is afgezet en het is prachtig weer, wat wil je nog meer?

Ook wij doen mee aan de festiviteiten. Hier geen manager, ik ben net ontslagen, en de voorbereidingen zijn minimaal. De piano staat er al en de fietsen hebben we even in de tuin gezet, om de doorloop te bevorderen. We krijgen een pijl en een snoer en een bord en zo weet iedereen waar het is.

Het wordt hartstikke leuk. Er spelen in totaal wel zes pianisten en een van de hoogtepunten van de dag is het optreden van Jan die een prachtig, romantisch repertoire ten gehore brengt. Een ander klapstuk is wanneer Anton samen speelt en zingt met de broer van James, die voor een biertje wel even wil jammen. Het staat tjokvol met mensen en het swingt de pan uit.

We lopen zelf ook nog een rondje. Arjan speelt bij Kees en overal speelt wel iemand. We genieten van de hartstochtelijke muziek en de heerlijke hapjes, waarvan we niet alles proeven, maar toch wel genoeg om het predicaat buitengewoon smakelijk overall toe te kennen. Ik zing zelf ook nog een moppie Honky Tonk Women, juist om het publiek naar de andere optredens toe te jagen.

We eindigen bijna als vanzelfsprekend op de Beestenmarkt met de Notorious Monks en Anton, met zang van Coby en Vincent. Wat kunnen die toch zingen! Fantastisch! Frank Sinatra draait zich om. We gaan rond met de collectebus en iedereen geeft gul en spontaan, want het SBF mag niet verloren gaan. Met dank aan de organisatoren Anton, Barbara, James en Elsa, met aan de zijlijn Laura, Coby, Anouk en Karin en de talloze andere vrijwilligers! Hulde aan muzikanten en koks, hulde aan het publiek! Volgend jaar weer! Tot de volgende keer!

Ate Vegter, 22 september 2019

nogeenstukje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s