1544 De eerste dag

En zo ben ik de eerste dag mooi doorgekomen. Weg met die geraniums! Dan ga ik liever de bloemetjes buiten zetten voor zover het nog gaat. Binnen zit ik graag achter de hoe heten die krengen ook alweer? Ja, de ouderdom kom zelden alleen. Ze heeft altijd wel gezelschap van meneer Alzheimer (weet iemand zijn voornaam nog?) of Parkinson of hoe al die gasten ook mogen heten.

Dan liever het gezelschap van Kees de Baat, die komt gezellig langs om een kopje thee te drinken. Kijk, daar houden wij van. Ik heb nog een klein klusje voor hem want ergens in mijn bureau ligt nog een klein rood lintje en of hij mijn groene lintje achter de toetsen wil vervangen door rood. Hij doet het graag en met plezier. Stemmen doet-ie niet meer, maar dat hoeft ook niet want onze Yamaha is na twaalf jaar nog helemaal op toon. We kochten hem op 4 oktober 2007, laat Kees zien. Het staat op het tweede hamertje van links.

Ik wist niet meer dat we hem al zo lang hadden. En dan nog wel geleverd op eet-geen-dierendag. Ik ben verwonderd dat onze piano met z’n achtentachtig toetsen al zo lang geen vlees eet. Zo principieel zijn wij zelf niet eens. Wij zijn nog geeneens flexetariër, maar gewoon omnivoor, die gewoon alles eten wat ze voor de mond komt, maar wel hun best doen. Eet-geen-dierendag, daar zit muziek in. Zoiets. Kijk maar even op www.bestepiano.nl en vergeet de 20, eh, 19 stellingen van Kees de Baat niet!

Zo is het de hele ochtend gezellig en dan ga ik om twee uur Piep van school halen, wat helemaal niet meer nodig is, maar wat ik zelf veel te leuk vind om te laten en kijk nou toch eens naar die stralende lach, als ze haar gepensioneerde vader ziet, die van de ene op de andere dag veel meer tijd voor haar heeft. We gaan gezellig winkelen op het Zuideinde en in Purmerend en het voelt helemaal als een gewone, maar wel heel rustige zaterdag, deze maandag. Orchideeën, dat zijn het. Nu weet ik het weer.

Ate Vegter, 24 september 2019

tekening: Lisette Schiltmans

leesverder

oflievereengedicht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s