1548 Dag vier en vijf

Piep wil niet meer naar school gebracht worden, dus donderdag beginnen Lief en ik samen met sporten. Ik zit nu op een schema van dinsdag, donderdag en zondag in de ochtend, want dat is gezellig en dan heb je het maar gehad. Ik heb ook wel op donderdag eind van de middag gesport maar dan is er verder vaak niemand. Voordeel is wel dat Rick dan de Rolling Stones opzet. Nu in de ochtend is het druk. Veel vrouwen en vier mannen. Ook boven wordt heel hard gewerkt en even later komt het klasje langzaam en bezweet de stalen trap af.

Na één rondje stelt Jolanda mijn programma opnieuw in en nu zie ik op het display een groot ovaal en een klein zwart balletje. Ik ben het balletje, dat zodra ik iets doe begint te bewegen. Het is de bedoeling dat ik met het balletje het ovaal precies volg. Dat is nog niet zo eenvoudig, maar het is een leuk spelletje en opgetogen ga ik naar het Weeshuis, waar ik een appeltaart ophaal.

Janneke komt koffiedrinken en Jorg en Michiel en David komen ook nog en zo heb je het druk met koffiezetten en kletsen. Jorg gaat naar Dubai, waar hij zondag begint als projectmanager health, safety en environment. Een van zijn eerste projecten is bij de NAM in Groningen dus voor je het weet is hij weer even tijdelijk terug. Langzaam groeien onze ideeën om op vakantie naar Dubai te gaan… Jorg heeft een grasmaaier meegenomen, echt precies dezelfde als die ik vrijdag van de buren kreeg dus die heb ik nu weer teruggebracht, want zij hebben ook een enorm grasveld in de tuin.

’s Middags gaan we naar Bril & Lens voor een nieuwe bril voor Piep. We gaan naar de Nimo voor kadootjes en ik breng met Marie Kondo anderhalve jaargang Waterlands Weekblad naar de redactie.

Vrijdag eerst de GFT-bak aan de weg zetten, want het is vandaag de ophaaldag. Ik moet er nog aan wennen, maar we zijn overgeschakeld op minicontainers in een zakkenwijk en dat kent strenge regels. Ik bel nog even met het gemeentehuis om te vragen of vandaag de GFT-containers wel worden geleegd, maar ze weet het niet. Op mijn Afval-app wordt het bevestigd. Waarom kijk ik daar niet gelijk op? Nadat de bak geleegd is maak ik ze alle drie schoon, een leuk klusje voor een fitte bejaarde. Het staat er nu weer netjes bij en dat scheiden heeft toch ook wel wat als je het zorgvuldig doet, zodat je zo weinig mogelijk restafval overhoudt, want daar draait het allemaal om.

Ik ga wat pianospelen en dan gaan we winkelen bij Vintage Brands van Babette op het Noordeinde. Lief koopt twee prachtige jassen voor de winter en ik een onbenullig laptoptasje, wat ik onmiddellijk weer terugbreng omdat het te klein is. We gaan naar Bril & Lens om te passen. We halen chinees bij Jade City en na het eten brengen we Piep naar haar tweede discofeest. Het is groot en gezellig opgezet en wanneer we haar laat op de avond weer ophalen wordt er goed en hard meegezongen. Ik bedenk dat er in de komende jaren nog heel wat ophaalfeestjes zullen volgen.

Ate Vegter, 28 september 2019

www.atevegter.wordpress.com
www.1001gedichten.wordpress.com

1548a

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s