1549 De grasmaaier

Het feest is al in volle gang en dan weet je dat er een hoogtepunt moet komen of het zakt in als een plumpudding die te snel uit de oven is gehaald. In dit geval gaat het helemaal volgens het boekje en staat ze daar, als vertegenwoordiger van de buren, met een grasmaaier aan de hand.

Mijn eerste gedachte is dat dat precies is wat ik gevraagd zou hebben en mijn tweede gedachte is, ze hebben met mijn kalf geploegd. Dat is een oudtestamentische manier om te zeggen dat je denkt dat ze met je vrouw gepraat hebben wat natuurlijk wel vaker voorkomt in de aanloop naar partijtjes.

In ieder geval is het een schot in de roos, want ik wil heel graag een snoerloze grasmaaier om het gras te maaien zonder het geluid van een razende motor. Terug naar de natuur, misschien niet helemaal, maar dan toch een klein stukje. Ik neem hem plechtig in ontvangst en begin gelijk te maaien. Het is aangenaam voor de oren om het geluid van de messen te horen en de ogen verlustigen zich aan het opvliegende groen. Een schot in de roos.

Nadat ik het verhaal met de wereld gedeeld heb, reageert mijn neef, die langs zal komen, met een appje dat hij precies dezelfde maaier klaar heeft staan om mee te nemen. Niet ook een grasmaaier, nee, precies dezelfde blauwe Husqvarna Diamant 400. Ik vraag hem de maaier toch mee te nemen, dat ik er nog wel iemand voor weet, want de buren hebben zelf ook een enorme lap gras en daar komt straks nog veel meer bij. En zo geschiedt het dat er twee identieke maaiers in de tuin staan.

We kunnen nu samen het gras maaien, we kunnen zelfs spannende grasmaaiwedstrijden houden en ik kan er ook een naar de buren brengen en dat laatste is precies wat ik doe. Ik doe het in stijl met mijn oude versleten klompen aan, zodat het lekker kleppert en ratelt. Daarna ga ik met de overgebleven grasmaaier aan de slag, voordat die zich eenzaam begint te voelen. En ik maar denken dat Husqvarna alleen naaimachines maakt.

Ate Vegter, 29 september 2019

www.atevegter.wordpress.com
www.1001gedichten.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s