1552 Een platte aarde lost alles op

In de stromende regen met de trekker naar Den Haag, daar kwam het gisteren wel op neer en hoe eenvoudig zo’n idee ook is, als maar genoeg mensen het doen, dan wordt het vanzelf nieuws en als het dan allemaal boeren zijn dan is het mooi nieuws, waar iedereen het over heeft.

Een meevaller voor de van corruptie verdachte politici in Den Haag zelf, anders was het de hele dag over hen gegaan en nu was het niet meer dan een terzijde. Zo helpen de boeren de politiek. Nu nog andersom, is de achterliggende gedachte.

Kijk, iedereen doet wat-ie kan. Ik zelf ga bijvoorbeeld sinds kort niet meer met de auto naar mijn werk. Ik werk veel liever thuis en heb ook in het takenpakket geschrapt. Daardoor is er veel ruimte voor nieuw werk. Ik begrijp dat niet iedereen in de gelegenheid is, maar ik zou het je toch willen aanraden.

Op zich hebben de boeren zonder het te beseffen een interessante oplossing voor de file aangedragen. Er stond veel file gisteravond, maar die was snel opgelost. Een beetje minister van verkeer snapt dat dat komt omdat ze maximaal 40 km per uur rijden. Dat is ook voor auto’s de beste oplossing. Het is rustiger, je hebt de tijd om nog eens ergens over na te denken, je hoeft je niet meer te haasten, je bent meer ontspannen en op tijd thuis. Denk er maar eens over na.

De discussie tussen boeren en politici was ook interessant. Keukentafel ontmoet beleid zou je kunnen zeggen en dat is ook precies wat de boeren willen. Ga niet praten met de LTO, maar met de boeren zelf. Een van hen stelde voor om twee dagen met twee koeien in een stal te gaan slapen terwijl de aanwezige politica dan twee dagen met twee draaiende auto’s in een garage zou slapen. Beetje cru en in het gelach ontging het iedereen dat ze nog zei dat dat dan twee fietsen zouden zijn, maar niettemin denk ik toch dat ze niet scherp genoeg is en niet meer dan een tussenpaus zal zijn tot aan de volgende verkiezingen.

Het hoogtepunt van de dag was voor mij wel de introductie van de Flat Earth Society, die beweren dat de aarde plat is. Het is een langspeelplaat, als je nog weet wat dat is, met in het midden de noordpool en aan de rand de zuidpool.  Ik vond het wel een extreem moderne gedachte, waar wij nog helemaal niet aan toe zijn, maar je zult zien, over een paar jaar zijn we allemaal verlost van onze middeleeuwse ideeën. Het lost ook veel problemen op, want je schuift bijvoorbeeld al het plastic zo over de rand. Kan geen schade aanrichten want de maan en de sterren zitten zoals jij ook ziet aan de bovenkant.

Ate Vegter, 2 oktober 2019

stukje
gedicht

1 Comment

  1. Haha, inderdaad prima oplossing die platte aarde. Fantastisch! En dat praten met in plaats van praten over is precies wat mij binnen de gemeente zo stoort. We werken veelal aanbodgericht en benutten de praktische wijsheid van onze vakmensen te weinig omdat we denken te kunnen invullen wat zij (beter) moeten doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s