1574 Kuifje in Heerhugowaard

Ik ben er toch nog wel een beetje beduusd van. Niet zozeer van onze ontmoeting als wel van het resultaat. Je moet je voorstellen dat er precies staat wat ik gezegd heb, maar dan niet zo hapsnap vrij vertellend als ik het mij herinner, maar als een logisch opgebouwd verhaal.

Hoe krijgt deze Kuifje van de Lage Landen dat voor elkaar? Want daar doet hij mij ook aan denken, aan een van de beste en grondigste journalisten die ik ken en ik ken echt wel een paar hele goeie, daar zou menige krant nog goede sier mee kunnen maken, maar dat terzijde.

Ik moet hem af en toe wel een beetje in het gareel houden, want hij is zo nieuwsgierig als een heet strijkijzer en wil nog van alles weten over mijn ouders, maar ik denk, ja dat is mooi voorbij, dat schrijf ik zelf nog wel een keer op. Hier en nu gaat het over mij en het schrijven, want ik bedenk onmiddellijk dat dit hele verhaal nog wel een paar lezertjes kan opleveren.

Het is niet zo dat hij mij vraagt of hij de gegevens van mijn blog mag gebruiken, maar dat ik hem vraag of hij ze erin wil zetten. Ja, anders sta je daar een kwartier helemaal voor niks uit je nek te lullen.

Goed, hij heeft het goed gedaan. Laat ik het zo maar zeggen. Wanneer ik thuiskom ben ik het al vergeten, maar de volgende dag krijg ik een keurig mailtje met het hele verhaal in de bijlage. Ik kan er niets meer aan veranderen, want de krant ligt in heel Alkmaar en omstreken al op de mat, maar dat hoeft ook niet. Ik heb er vanaf het begin alle vertrouwen in dat Rob met z’n bescheiden kladblokje er een goed verhaal van maakt.

Nu kan ik weer overgaan tot de orde van de dag. Piep en Lief zijn de stad in en zo kan ik mooi even een kattenluikje monteren op de tussendeur. Een kattenluikje bestaat uit twee delen die je aan elkaar schroeft met de deur ertussen. Zo simpel is het. Het gat zit er al van de vorige keer. Ik schroef alles in elkaar en hij loopt gelijk vast. Geen beweging in te krijgen. Door het vastzetten trekt het harde plastic krom, waardoor het klepje klem zit. Laat ik het kort houden: kattenluikjes monteren wordt niet mijn hobby. Hij zit nu goed en hij doet het en daarmee basta.

Ate Vegter, 23 oktober 2019
degebrokensleutel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s