1575 Naar de kerk fietsen

We hebben een mooie lamp gekocht bij Ikea. Soms heb je dat, vernieuwing en dadendrang. Maar een lamp koop je niet voor niets. Hij moet ook worden opgehangen. Daar kom ik even niet aan toe vandaag, want de dag barst van de afspraken. De afspraken klotsen tegen de plinten, hoorde ik laatst iemand zeggen. Gelukkig ken ik hem niet.

Eerst maar eens koffiedrinken bij oma. Piep wil mee, want bij oma valt altijd wat te snaaien en van mij mag ze in de winkel ook altijd één ding uitkiezen. Kinderen onthouden dat. We moeten wel even langs de kerk om de kerkbladen op te halen. Meestal is dat één stapeltje, maar de buurvrouw vroeg of ik deze week haar wijkje wilde doen dus we nemen nu twee setjes mee.

Na de boodschappen gaan we naar Enkhuizen. Dat ligt toch ook wel een beetje uit de route, zal je misschien zeggen, maar in Enkhuizen zitten twee fietsenwinkels waar we even langs willen. We gaan samen met de buurvouw en haar dochter, zodat het voor Piep ook een gezellig dagje wordt. De buurvrouw heeft haar oog laten vallen op een elektrische fiets. Ze rijdt een rondje en dan gaan we eerst maar eens kijken bij die andere winkel waar ik een Gazelle Tour Populair heb gezien. De Tour Populair is de klassiekste onder de fietsen, met echte ouderwetse stangremmen. Deze winkel blijkt een schuurtje waar een gedreven hobbyist al jaren klassieke fietsen opknapt. www.klassiekefietsen.nl Ik maak een proefritje en spreek mijn wensen uit.

Dan gaan we terug naar de eerste winkel waar echt zaken worden gedaan. Die fiets wordt zaterdag gebracht. Lief probeert mij nog over te halen een hele hippe City-go stadsfiets te kopen, want ze wil natuurlijk een moderne man en zo, en bijna lukt dat ook nog. Waarom zou ik het niet doen? De vraag blijf terugkomen, merk ik.

Op weg naar huis halen we een drankje bij de McDonald’s drive through zonder iets te eten mee te nemen. Ik wist niet dat dat kon. Thuisgekomen loop ik eerst even een rondje om de kerkbladen te bezorgen en daarna hang ik de lamp op zodat we in de keuken nu het licht kunnen dimmen en verwarmen. Het ziet er mooi uit. Kom maar kijken.

Vandaag is het donderdag en gaan we met Jens naar Septon in de Ardennen, vlak onder Luik. Even er tussenuit. Het is niet voor niets herfstvakantie.

Ate Vegter, 24 oktober 2019

schoenenpakken

1575a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s