1611 Een broodje shoarma

Dinsdag hebben we shoarma gegeten. Tenminste, Piep en ik. Lief at een lekkere, gezonde salade. Ik was in de regen naar Eilat gefietst, die Shoarmatent in de Oranjewijk, waar altijd de zon schijnt. Hij was dicht. Troosteloos dicht. Ik reed naar het hemelse licht van de Deen, kocht Shoarma, broodjes en saus en wapende mij tegen impulsaankopen, wetende dat er soms gewoon drop of chocola of een Russisch ei in het karretje ligt zonder dat ik daar iets tegen kan doen. Vandaag redde ik het tot aan de kassa.

Nu moest ik de shoarma en de broodjes zelf klaarmaken. Dat liep als een trein en we lieten het ons lekker smaken. We aten ieder een broodje, Piep en ik. En ik later nog een broodje, anders val ik te snel af. Wie heeft meegerekend weet dat er nu nog één broodje over is. Meestal bewaren wij eten dat over is tot de volgende dag, om het dan weg te gooien. We gooien niet gauw iets dezelfde dag weg, maar wel vaak de volgende dag. Toen Lief woensdag het verweesde broodje tegenkwam gooide ze het in het bakje van Micky, die is gek op brood.

Vanmorgen gaf ik Micky zoals elke dag zijn ontbijt, peentjes met loof, een boterham en wat bloemkoolgroen, waarvan ik laatst in de winkel een oudere mevrouw overtuigde dat we dat zelf aten, dat dat veel lekkerder is dan de bloemkool zelf, mits je ervan houdt, en toen zag ik dat Micky het Shoarmabroodje in zijn drinkbakje had gelegd. Het was doorweekt.

In een soepele beweging pakte ik het broodje tussen twee vingers en gooide het de tuin in voor de vogels. Nu stond daar toevallig een fiets en het broodje kwam geheel onbedoeld op de spaken van de fiets terecht, waardoor het keurig verkruimeld op de grond kwam. Eitje voor de vogels. Mijn beste worp ooit. Fijne dag. maak je niet druk. Het is maar werk.

Ate Vegter, 29 november 2019

Parkeren op de vierkante meter #Weezenland:

www.atevegter.wordpress.com/411

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s