1625 Sla deze maar over

We doen even of het al januari is. Is misschien even wennen en een beetje jammer van december, maar je moet wat. Het kan niet langer wachten. Ik ben nu 105 kilo, een plofkip is er niks bij. Er moet nu iets gebeuren. Zo heb ik het mij allemaal voorgenomen, vlak voor de feestdagen en zo gaat het gebeuren.

Gisteren was ik op de sportschool toe aan een nieuwe fase. Ik moest een krachttraining doen die ik met glans heb doorstaan. Het nadeel daarvan is dat alle apparatuur nu met mijn toestemming veel zwaarder staat ingesteld. Ik moet nu dus nog harder werken. Bovendien heb ik zelf de wekelijkse sportschoolbezoekfrequentie opgevoerd van 2 à 3 naar 3 à 4. In het beste geval is dat een verdubbeling en in het slechtste geval blijft het gelijk, of andersom.

Verder heb ik gisteren ook sinds februari weer voor het eerst een in body meting afgesproken, dan meten ze je vet- en spierweefsel en je wordt gewogen. Omdat ik gestopt was met afvallen had ik dat al heel lang niet gedaan, maar nu liep het de neusgaten uit en moest er dus wel iets gebeuren. Spier- en vetweefsel blijken nu beide te zijn toegenomen en dan kan het ook niemand verbazen dat het totale bruto gewicht ook is toegenomen. Hoe meer Ate hoe liever, ja ik hoor het je zeggen, maar er zijn ook grenzen aan de groei heb ik gelezen en ik hoef niet elke dag met een koffer van 22 kilo over straat, heb ik bedacht.

Dus dat is nu het plan. Ik ga vanaf nu elke week een kilo afvallen, dan ben ik precies op mijn verjaardag op gewicht: 83 kilo schoon aan de haak. Ik doe het niet alleen, want er zijn nog meer mensen om mij heen aan het afvallen. Ik zal geen namen noemen, maar we zijn elkaar tot grote steun. Bovendien ga ik de Food app gebruiken, waarin je alles wat je eet en drinkt moet noteren. Ik mag tot mei maximaal 1568 calorieën per dag, dan gaat het goed. Ik denk dat als ik stop met snacken na het avondeten ik al aardig op de goede weg ben. Verder is het een kwestie van volhouden, afzien, leuk vinden en genieten. Gaat lukken. Fijne dag. Rustig aan. Het is maar werk.

Ate Vegter, 13 december 2019

Ga je haar camembert:
www.atevegter.wordpress.com/425

1625a

3 Comments

  1. Hoi Ate, wat bij me opkomt na het lezen is dat misschien dagelijks vasten iets voor je is ter ondersteuning. En ik voel de impuls het je te schrijven. Hoe het “hoort” is in 16 uur niet eten en in 8 uur wel. Wat ik doe, niet om af te vallen naar om mijn lijf rust te geven om te verteren, is in 10 uur wel eten en in 14 uur niet. Dat komt per dag neer op eten tussen 9:00 en 19:00 en tussen 19:00 en 9:00 niet. Maar kun je dus invullen naar eigen wens. Groet!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s