1638 Eten in goed gezelschap

De dag begint behoorlijk slecht. Lief verliest een vulling op rechts terwijl ze net vorige week een noodkroon op links heeft laten plaatsen. Zo moet ze nu aan beide kanten voorzichtig zijn met eten. Inmiddels heeft ze een afspraak met een tandarts in Amsterdam gemaakt tegen het kersttarief.

Het wordt toch nog een hele feestelijke dag. Overdag voelt het als een door-de-weekse zondag en ’s avonds gaat we eten bij Jens op het Zuideinde. Het wordt zo gezellig dat ik helemaal vergeet foto’s te maken van zowel de mensen als de feestelijk gedekte tafel. De enige foto die van deze heuglijke avond rest is de foto die Jean maakt vlak na onze entree. We zien er feestelijk uit met onze kersttruien en ook Jean en Sandra zien er supergezellig uit, waarvan dan helaas geen bewijs. U moet mij maar geloven.

De kinderen vinden het wel een lange zit, maar ze krijgen er toch wel aardigheid in en ze mogen ook weer wat eerder van tafel. We gourmetten en doen kaasfondue. Een combinatie die ik zeker kan aanbevelen. We moeten nog wel even een gourmetstel scoren bij oma want Lief heeft ons stelletje onlangs weggedaan omdat we het toch niet gebruiken. Maar alles komt op zijn pootjes terecht.

Kerst heeft wel iets bijzonders stellen we vast en ik hoor iemand zeggen dat je kerst viert met mensen waar je van houdt, iets wat op dit moment helemaal klopt. Jean houdt een leuke speech, we heffen het glas en praten over mooie dingen: het afgelopen decennium, het voorbije jaar en wat ons vreugde geeft (kinderen) en zorgen baart (ouder worden). Het zijn mooie gesprekken en ondertussen eten we net iets te veel, zoals gebruikelijk bij dergelijke gelegenheden.

Dan is het tijd voor de koffie en even later gaan we gesterkt door lekker eten en goed gezelschap weer naar huis. Lief en Piep gaan naar bed en ik blader nog even in Alle Tijd van Ronald Giphart. Vlot geschreven zoals altijd, maar ook een beetje een gevoel van déjà lu. Nee, dan raad ik liever een mooie serie aan: The end of the f***ing world. Heftig, grappig, spannend en ontroerend. Kijken. Fijne dag. Rustig aan. Het is kerst.

Ate Vegter, 26 december 2019

Rommelen met boeken:
www.atevegter.wordpress.com/439

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s