1639 En tweede kerstdag

En tweede kerstdag zijn we ook weer goed doorgekomen. Het is nog wel spannend want Lief heeft vandaag de afspraak met de tandarts en Piep wil niet mee maar kan ook niet zo lang alleen thuisblijven. Ze gaat met de bus, het is vlak bij haar werk, dus de route is vertrouwd. Ze is gelukkig snel geholpen en Piep en ik halen haar op de terugweg van de bus.

Piep is de hele dag druk in de weer met het maken van een robot. Dat moet ik misschien even uitleggen. Ze geeft van de kerstman Nintendo Switch gekregen en daarbij zat Nintendo Labo, een gigantisch grote doos, veel te groot voor een spelletje, eh game eigenlijk, en iedereen is nieuwsgierig wat er in de doos zit. Nu weten we het. Een robot, of liever, de onderdelen ervan.

Grote kartonnen platen waar alle onderdelen groot en klein in uitgestanst zijn. Ze is er de hele dag mee bezig en zet alles in elkaar. Ook de handgrepen van de Switch worden ingebouwd. Het resultaat is een vizier, een rugzak, twee voetstukken en twee handstukken, alles met koorden aan elkaar verbonden. Als je nu het spel aanzet op de tv, maakt de robot alle bewegingen die jij ook maakt. Jij bent de robot, die allerlei opdrachten heeft in een interactieve game. Echt leuk. Zo leuk dat er al snel publiek voor het raam staat.

’s Avonds gaan we eten bij Michiel en Lien met Bas en Ingrid en alle kinderen. Het duurt even voordat het ijs tussen de kids gebroken is, maar Just Dance helpt wel en wanneer Bas vertelt dat Anna en Piep familie van elkaar zijn, achternichtjes zijn, is het helemaal koek en ei. Piep vraagt later nog even hoe het precies zit, maar, zegt ze, ik noem haar gewoon mijn nichtje. Dat snapt iedereen.

En zo komt ook de tweede kerstdag tot een goed einde. De dag die we er extra bij hebben gekregen voor familiebezoek, zodat iedereen op eerste kerstdag naar de kerk kan, kon, ooit. Inmiddels zou er ook wel een feestdag voor ongelovigen bij kunnen. 21 mei zou daarvoor een prachtige dag zijn. Altijd mooi weer en de hele zomer nog voor de boeg. Maar goed, geniet nu nog maar even van de kerstvakantie en de sneeuw en de ijstijd, want voor je het weet is het voorjaar alweer begonnen. Fijne dag. Rustig aan. Het is vakantie.

Ate Vegter, 27 december 2019

Boeken van de rommelmarkt:
www.atevegter.wordpress.com/439

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s