1648 Miskoop van de maand

Zo is de zondag zomaar weer begonnen zonder zon. Alleen maar rust en stilte, zelfs geen wind. Geen vogel, zelfs geen haan die kraait, het is al veel te laat. Ik laat de poes naar buiten, die in elegante pas naar achter loopt, de tuin in, waar het leven zit en soms een muis. Het is nu alweer lichter, ah! Een vogel! En nog twee! Drie vliegen daar in schuine vlagen over groene, bruine, kale bomen en wat gras. De dag.

Als ik zo naar buiten blijf kijken komt mijn stukje natuurlijk nooit af en er zijn nog wel een paar dingen die we even moeten doornemen. Niet belangrijk, maar wel aan de orde en van invloed op de gang der dingen. Zo zijn we weer samen begonnen met afvallen. We doen dat met Body Support. Hierbij eet je zes keer op een dag wat kleinere porties, zodat de kachel blijft branden. Dat is het verhaal. Veel kipfilet, rookvlees, roggebrood, volkorenbrood, magere Franse kwark met abrikozen en veel water drinken. Dat doen we nog niet zo goed, maar dat is wel de bedoeling.

Het leven hangt aan elkaar dankzij de goede bedoeling en dat is hier niet anders. We hebben een Sodastream gekocht waarmee we zuurkool in het water pompen zodat we geen plastic flesjes meer hoeven te kopen, zo zegt de reclame. Eigenlijk bevalt hij ons heel goed. Het is een leuk ritueel om even wat water op te peppen en het smaakt ook lekker fris. No more Pellegrino for old men.

Verder hebben we een koopstaking ingesteld per 1 januari. Dat betekent dat we geen kleding of hardware meer kopen. Alleen boodschappen mag. Ook de weggeefwinkel mag, want dat is geen kopen maar ruilen en geld dat we op Marktplaats verdienen mag ook weer terug over de balk. Maar geen leuke lichtwekker, zoals die nu voor 20 Euro aangeboden wordt bij de lokale supermarkt. Zou handig zijn, mag niet. En ook geen nieuwe spijkerbroeken, ook al zitten de oude te strak. Dan maar afvallen.

En geen overbodige troep. Ik heb – in december – een prachtige oprolbare piano gekocht – een flexible keyboard. Ziet er fantastisch uit, maar klinkt vreselijk, zeker als ik erop speel. Die heb ik weer op Marktplaats gezet. Dat soort overbodige impulsaankopen, dat mag echt niet meer. Fijne dag. Rustig aan. Het is zondag.

Ate Vegter, 5 januari 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s