1650 Jinek Op 1

En zo is ook het televisiejaar nu echt begonnen. Jinek was vrijdag al stiekem van start gegaan om met 1,7 miljoen kijkers een psychologische voorsprong te halen. Ik heb die uitzending ook gezien – en met veel plezier. Van maandag heb ik geen kijkcijfers. Bij ons stond de teller op 1 en ik heb mijn tijd ook nog verdeeld over beide zenders.

Daarmee worden wel twee problemen gelijk helder. 1. De naam Op 1 gaat nog tot veel verwarring leiden, juist omdat hij zo misleidend duidelijk is. 2. Bij Jinek kun je niet doorspoelen, als je even terugkijkt of via uitzending gemist kijkt. Dat kan bij Op 1 op 1 allemaal wel. Ik had Jinek opgenomen en daarmee het probleem opgelost, maar als je niet wil opnemen en wel beide programma’s wil zien, dan kun je beter eerst Jinek kijken en dan op 1 Op 1 via uitzending gemist.

Maar wie wil elke dag beide programma’s zien? Dat kun je je toch niet voorstellen? Toch is het moeilijk een keuze te maken. Jinek heeft gisteravond natuurlijk glansrijk gewonnen, dat leidt geen twijfel. Het tempo, de dynamiek, de routine, de humor, het is altijd een plezier om naar haar te kijken, zeker als het fout gaat. Haar gasten vond ik ook beter, interessanter. Eigenlijk had Op 1 een beetje de RTL4 -gasten en andersom, maar dat is persoonlijk.

Op 1 was ook leuk om naar te kijken, omdat het de eerste keer was. Het was allemaal erg onwennig en af en toe ook klungelig, maar dat kan wel leuke televisie opleveren. Het is heel gênant, maar daardoor ook vermakelijk, als Willemijn Joost met Xander aanspreekt, maar gelukkig kon er wel om gelachen worden en eerlijk gezegd ga ik er ook juist daarom voor zitten. Het gesprek liep niet altijd even vlot, maar iedereen was wel bereid te helpen en dat gaf ook een mooi gevoel van gezamenlijkheid. We zitten hier nu en we moeten het samen redden tot de uitzending is afgelopen.

Ik betrapte mij er wel op dat ik soms met heimwee dacht aan de scherpte en de souplesse van Jeroen, maar ja, je hoeft niet te huilen over gemorste melk. Wat misschien wel een rol gaat spelen is dat ze het op 1 met z’n tienen doen. Ik vind dat eigenlijk heel leuk, omdat het veel kijkplezier kan opleveren – ik wil nu al de hele week kijken – maar het duurt daardoor wel heel erg lang voordat er enige routine en gewoonte ontstaat. Vermoedelijk is het seizoen daar zelfs te kort voor. Nou ja, we zullen zien en kijken. Fijne dag, Rustig aan. Het is maar werk.

Ate Vegter, 7 januari 2020

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s