1653 Beste familie Deen,

Wat was het toch weer gezellig bij jullie met de feestdagen. We hebben echt genoten en het was ook leuk dat er zoveel andere mensen kwamen, echt gezellig. Wel jammer dat we niet konden blijven eten, maar ja, we hebben alles met plezier meegenomen en thuis opgegeten en met vrienden en zo, je weet hoe dat gaat.

Wat mij opvalt is dat het altijd zo overzichtelijk en netjes is bij jullie. Ik kan altijd alles direct vinden en anders vraag ik het even en dan is het ook zo geregeld. En het is lekker! De dingen die ik koop dan hè, want dingen die ik niet lust laat ik lekker liggen voor een ander. ‘Smaken verschillen,’ zei mijn moeder altijd. ‘Proost,’ zei mijn vader dan.

De kwaliteit is bij jullie ook altijd dik in orde en zo niet dan is het nooit een probleem om iets te ruilen of terug te brengen. En ik vind het zo leuk dat jullie gezellig bloemen in de winkel hebben en een postkantoortje.

Wel is het heel jammer dat jullie zo onnodig veel plastic gebruiken. De klanten willen dat niet meer, hè. Dat weten jullie natuurlijk ook wel en jullie zullen er ook wekelijks over vergaderen, over ik zal maar zeggen de stop-met-plasticstrategie, maar het gaat mij toch wat te langzaam. Ik begrijp best dat sommige waren zoals vleeswaren in plastic zitten, maar ook dat zou nog wel anders kunnen.

Maar, lieve familie Deen, jullie verkopen ook veel in plastic wat heel goed bloot verkocht kan worden. Beter zelfs, tegenwoordig. Ik denk aan de bospeen, waar Micky zo gek op is, Micky is ons konijn, maar ook de champignons, de zoete puntparika’s, de gewone paprika’s en de courgette zitten in plastic. Dat is echt onzin. Zo’n courgette helemaal zielig in z’n eentje in een zakje. Kan-ie niet eens lekker tegen de andere courgettetjes aanliggen. En waarom moet ik twee zoete puntpaprika’s kopen, terwijl ik er maar een nodig heb? Dat is toch niet meer van deze tijd, familie Deen?

Doe alles lekker los. In de jaren zestig kochten wij de boodschappen bij Stoute aan de Kleiweg in Rotterdam. Daar werd alles los verkocht: rijst, macaroni, suiker, bonen, zout. Ze waren hun tijd zo ver voorruit dat ze gingen sluiten met de komst van de supermarkten. Die waren toen modern, maar lopen inmiddels hopeloos achteraan.

Lieve familie Deen, je hoeft van mij niet voorop te lopen, daar hou ik zelf ook niet van, maar iets meer naar het midden vindt iedereen fijn. Gebruik alleen plastic als het niet anders kan en verkoop zoveel mogelijk los. Die losse tasjes die jullie ingevoerd hebben, dat was een leuk idee, maar een beetje mager als ik daar alleen boontjes in kan afwegen. Goed, ik hoor het wel en anders zie ik het wel in jullie gezellige winkel. En denk eraan: fijne dag, rustig aan, het is maar werk. Werk aan de winkel, maar toch.

Met hartelijke groet,

Ate Vegter, 10 januari 2020

1653a

4 Comments

      1. Weet je waar ik mij vaak over verbaas dat er mensen zijn die groentes zoals bloemkool juist in een plastic zakje doen. Dan moet ik mijzelf echt bedwingen om niet naar ze toe te stappen om te vragen waar dat het nut van is.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s