1657 Het fotoboek

Het is een mooie, rustige dag. Echt zo’n doordeweekse dag waarop iedereen aan het werk is. Bobbie loopt buiten in het gras van de tuin wat te scharrelen. Hij weet dat hij daar niet mag poepen, maar ik hou hem toch maar even in de gaten. Ik zal hem straks uitlaten. Poes Dikkie ligt zich binnen te wassen. Ik roep Bobbie naar binnen. Ze passeren elkaar zwijgend. Er is niets aan de hand. In de verte klinkt vaag het geluid van een ambulance, waardoor de stilte nog wordt versterkt.

Ik kijk uit over de tuin. Het uitzicht is prachtig, met de karteling van de huisjes aan de overkant in de verte. Dan loop ik terug naar de keuken. Ik ruim de vaatwasser uit en zet alles op z’n plek. Alles heeft z’n plaats hier in huis. Dat maakt het leven duidelijk en overzichtelijk. Het enige wat nog niet opgeruimd is, is de boekenkast. Wanneer gaat ze daar nu eindelijk wat aan doen? Mijn vrouw leest veel, graag en snel, maar toch niet zo snel dat ze de stroom binnenkomende boeken kan bijhouden. Het is een gevecht tegen de klok. Een gevecht met de literatuur an sich, als ik het zo mag zeggen. Zelf geef ik niks om boeken, maar ik hou wel van een beetje opgeruimd huis. Die fase hebben we hier in de boekenkast nog niet bereikt. Ik leg me er maar bij neer.

Ondertussen zwelt het geluid van de ambulance aan. Hij komt duidelijk dichterbij. Geen dichter kwam ooit dichter bij de opening. Ik ren naar het raam achter en zie hem nu de burgwal opdraaien. Nu kan hij alleen nog maar voor ons huis langs rijden. Waar moet-ie zijn? Ik haast mij weer terug. Het is totaal gedaan met de rust van deze dag. Ik sta nu voor het raam aan de voorkant.

De ambulance draait door de bocht mijn gezichtsveld binnen. Hij heeft geen haast meer. De sirene is uit. Hij rijdt langzamer en langzamer en stopt dan pal voor ons huis. Ik voel even of alles wel goed met mij gaat, maar ik heb geen klachten en ik heb ook niet gebeld. Aan de rechterkant stapt een ambulancebroeder uit, in vol ornaat, mag ik wel zeggen. Hij ziet er intimiderend uit in zijn geelgroene uitrusting. Achter het stuur zit een vrouw. Ze blijft rustig zitten, kijkt op haar horloge en kijkt mij dan plotseling recht in de ogen. Ik schrik, glimlach, zwaai even onhandig en doe dan een stap naar achteren. Brrr.

Ik kan nog net zien dat de broeder aanbelt bij de overbuurman. Die is een flink stuk ouder dan ik, maar hij mankeert niks. Wat zou er aan de hand zijn? Hij loopt de laatste tijd wat moeilijk. De schrik bekruipt mijn hart. De deur gaat open en de broeder verdwijnt naar binnen. Vreemd dat ze niet met z’n tweeën gaan. Ik vind het gênant om te blijven kijken, maar mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn gêne. Al snel komt hij weer naar buiten, nieuwsgierig bladerend in een fotoboek, ik dacht van Amsterdam. Hij stapt in legt het boek op het dashboard. Hij lacht even naar de vrouw achter het stuur, die start en wegrijdt. Ik kijk de wagen na. Het is een Chevrolet. Ook Bobbie kijkt in de vensterbank mee naar de inmiddels lege straat. Alle gevaar is nu geweken. Ik hoor nog net de sirene aangaan, die langzaamaan ook weer verdwijnt in de verte. Het is een mooie, rustige dag.

Ate Vegter, 13 januari 2020

1657

3 Comments

 1. For example, if you happen to adapt materials licensed beneath BY-NC, your adapter’s license should also contain the NC restriction. Recipients of the adaptation must comply with each the CC license on the unique
  and your adapter’s license. Yes. This is not
  considered to be a prohibited measure, so long because
  the protection is merely limiting who may entry the content
  material, and doesn’t limit the authorized recipients from exercising the licensed rights.
  But the one method to know what your rights are is by consulting first with an experienced legal skilled.
  An inexperienced lawyer may not know which choice higher fits your wants or what every choice
  really includes in terms of time and money. For this
  reason people rent these professionals on a regular basis.
  Many state and federal legal guidelines require that you
  just file a lawsuit or complaint inside a short time after you expertise
  unlawful treatment. Note that anti-circumvention laws
  can impose criminal legal responsibility in some jurisdictions.

  If there’s a check mark within the box where that row and column intersect, then the works might be
  remixed. https://houston-injury.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s