1662 Duizend stukjes

Voor sommige mensen zijn alle stukjes gelijk, maar dat zijn geen puzzelaars. Voor anderen is het ene stukje beter dan het andere, die beginnen met de hoek en de rand. Ik zou zeggen een stukje in de hand is beter dan duizend in een doos. En de reiziger weet het ook: een dag thuis is beter is dan duizend elders zoals de Korachieten zeggen in hun pelgrimslied, psalm 84 voor wie het niet gelijk paraat heeft.

In ieder geval ben ik gewend aan het ritme van mijn eigen stukjes en word ik nu overvallen door een parade van veel kleinere stukjes die de boel hier rücksichtslos overnemen. Een paar dagen geleden waren we nog gezellig aan het puzzelen. Af en toe een paar stukjes leggend, vijfhonderd in totaal en dan was het weer klaar. Dat ging zo een paar keer goed en opeens slaat dan het virus ongenadig toe.

Ik weet het nog precies, het gebeurt na de derde puzzel. Die is klaar en af en compleet en we hebben niks meer te doen en ik voel me als een roker wiens sigaretten om tien uur ’s avonds op zijn of als een alcoholist met een lege wijnfles in de hand, en niet een lege fles wijn zoals Guus Meeuwis zingt, want een fles wijn is per definitie niet leeg, dat zou effen gemakkelijk wezen, zonder te transformeren tot een wijnfles, die zowel vol als leeg kan zijn, net zo goed als een pak melk nooit leeg is, zonder te transsubstantiëren in een melkpak. En dat geldt ook voor halfvolle melk, vla en yoghurt, maar niet voor een half vol pak. De hele redenering gaat ook op voor de goede oude melkfles en ook voor alle andere dranken, ongeacht de verpakking. Gooi dus geen lege blikjes bier weg, maar alleen lege bierblikjes. Mag bij het PMD. De taalfout van Guus is zo beroemd dat je bij het begrip lege fles wijn via Google onmiddellijk bij hem terechtkomt op vermakelijke taalpagina’s. Hopelijk wordt zijn voorbeeld door velen gevolgd.

Goed. Ik dwaal af. Je begrijpt, er is iets aan de hand, ik begin te ijlen en te zweten en te ijsberen en voor je het weet heb ik via Facebook een oproep gedaan. Dat levert snel resultaat op. Kennelijk zitten hier genoeg dealers. Ik hoef maar een klein rondje door het lieflijke Monnickendam te maken en de voorraad is nu weer helemaal op peil. Vier dikke dozen van Jan van Haasteren met 1000 stukjes per doos. We zijn er weer druk mee en voorlopig hebben we dus echt even geen tijd meer voor andere zaken. Fijne dag. Rustig aan. Het is weekend.

Ate Vegter, 19 januari 2020

1 Comment

  1. Ooit heel veel gepuzzeld, alle puzzels bijnemen verhuizing weggegeven, maar jullie puzzelvirus werkt aanstekelijk, probeer het wel nog weg te duwen 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s