1664 Blauwe maandag

Het begint vanmorgen wel heel gezellig voor een gewone maandag. Ik ga met Scherp naar Tom Poets. Tom is de beste autopoetser van Waterland. Hij poetst niet alleen grondig maar polijst ook. Dat wil zeggen dat-ie een dun filmpje verf van de lak haalt en zo alle glans weer terugbrengt. Als nieuw! Ik ben zelf al twee keer bij hem geweest met de mooie rooie en nu komt Scherp ook tot inzicht. Hij laat zijn witte 240 witter dan sneeuw worden. Daar is deze winter wel behoefte aan.

Het is leuk om zo samen op pad te zijn. Even een kletsje maken en daarna koffiedrinken en appeltaart eten bij hem thuis. Een goed begin van de week. Daarna bij Antoni langs voor de APK. Hij vindt het goed gaan en daar ben ik mee eens. Leuk om even bij te praten over van alles. We spreken elkaar over drie maanden weer. Zo gaat het leven gewoon verder in zijn gangetje.

Ik heb het geluk dat het nu lunchtijd is en op maandag ging ik vroeger vaak een hapje eten bij Toko Bandung dus nu ik in de buurt ben op het midden van de dag, kan ik mijn saté lontong echt niet laten schieten. Zo is ook de middag goed begonnen. Na de lunch rijd ik naar huis.

Wat nu? Als ik nu ga wandelen tot twee uur, zet ik precies genoeg stappen voor mijn doelgestelde gemiddelde en ben ik ook mooi op tijd om Piep van school te halen. Het is een dag als een plaatje. Nee, als een puzzel: alles past precies in elkaar en er ontbreekt geen stukje. In de middag prop ik het tuinafval in de GFT bak en wat er niet in past gaat in de restafvalbak.

Ik heb proefondervindelijk uitgezocht dat de gemeentelijke reinigingsdienst die dan ook gewoon leegt en terugzet. Werkt als een trein en ik krijg ook nog prettig gezelschap van een roodborst die verwonderd toekijkt hoe ik de tuin in een bak prop. ‘Moet je niet even tegen het raam tikken,’ vraag ik hem. ‘Wat is dat toch dat altijd alles maar opgeruimd moet zijn,’ zegt de roodborst, mijn vraag negerend. Ik heb zelf ook geen idee, maar leg hem toch uit hoe het zit, zoals ze dat in de politiek ook zo fraai kunnen. Fijne dag. Rustig aan. Het is maar werk.

Ate Vegter, 21 januari 2020

1664a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s