1685 #Ciara ligt nog te woelen

Het is een mooie dag, met toch ook veel kleiner en groter leed in het land. Zo moet ik twee keer mijn auto verzetten omdat de pannen van het dak waaien. Dat begint al vroeg en steeds denk ik dat de storm nu wel over zijn hoogtepunt heen is, maar het is nog maar het begin. Ik heb de omgewaaide kerstboom overeind gezet en alle stoelen veilig gesteld. Het zorgvuldig vastgespijkerde regenkapje van de buitenbieb wordt achteloos losgerukt, maar Billy houdt moedig stand. Toch weinig lezers deze dag.

Op de vroege morgen gaan we samen naar de sportschool en dan gaat het fietsen nog goed. Wanneer ik mij aan het eind van de ochtend meld voor het nationale kampioenschap tegenwindfietsen, blijkt dat net te zijn afgelast, een van de mooiste werkwoorden ever, dat afgelasten, voor sommigen lastig om te vervoegen, maar voor anderen een speels teken dat er iets aan de hand is. Gelukkig ben ik net op tijd terug voor het feestje van Jan. We willen het lot niet tarten en gaan niet op de fiets maar met de Volvo. Het valt niet mee om het advies van de ANWB, ga niet de weg op, op te volgen, de stoepjes in Monnickendam zijn te smal. Ik parkeer mijn auto naast een afgewaaide boomtak, dan lijkt het nog wat.

Ook in de middag blijft het nog spoken. Prachtige geluiden in en om het huis. Ik fiets naar de Dolfijn voor een patatje. Op de heenweg hoef ik bijna niet te trappen en terug vestig ik dan toch mijn persoonlijk record tegenwindfietsen.

Omdat ook de Eredivisie plat ligt begint de zondagavond wat onwennig en zo kom ik bij Podium Witteman terecht. Daar valt de storm dan eindelijk stil in het prachtige Marietta’s Lied, gezongen door Renée Fleming. Dan heb je ook geen voetbal meer nodig. Luister maar even mee: https://www.youtube.com/watch?v=cVlyymK8vLI

Ate Vegter, 10 februari 2020

1685c

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s