1691 Storm Derk

Het is een luie, lome, landerige laterdag, zou Alje zeggen. We lezen nog net de krant, maar de boodschappen laten we lekker liggen in de lokale lupermarkt, de Leen. Tommy is met geen mogelijkheid in zijn nieuwe mandje te krijgen. Het is te zacht en te lief. Hij wil er hooguit voor de foto even naast liggen.

We hebben nog wel nog een heel leuke afspraak aan het eind van de middag, ook om de dag nog een beetje een boost te geven. We gaan bij Tjon Express in Amsterdam-Noord moksi meti eten met Wenk. Het is gezellig en smakelijk en we zouden dat vaker moeten doen en Toep geeft een zinderende voorstelling met al zijn goocheltrucs. Het lijkt wel alsof hij overal kaarten kan laten verschijnen en verdwijnen.

Na het moksiën rijden we in een dubbele Volvo naar Ikea, want Wenk wil een kast kopen en wij hebben nog twee gewonnen waardebonnen van de Ikea-adventkalender, waarvan we nog niet weten hoeveel ze waard zijn. Het zal gaan om een bedrag tussen de 5 en de 5.000 euro per kaart. We zijn op alles voorbereid. De klantenservice is vriendelijk. Het is een tientje. Nu mogen we voor dat bedrag gratis winkelen. Piep zoekt een paar mooie doosjes uit voor op haar bureau en dan is het tijd voor thuis.

Storm Dennis rukt behoorlijk aan de Volvo en ik word ook nog erg afgeleid door Fred, die naast mij de meest wilde verhalen ophangt over z’n werk, maar met vaste hand en losse pols bereiken we uiteindelijk toch de veilige dreven van Niesenoort. Jammer dat ze bij de D niet voor Storm Derk gekozen hebben, naar mijn vader, die vroeger Derk Storm genoemd werd, vanwege zijn rustige en meegaande karakter, waar wij allemaal altijd veel plezier van gehad hebben. Het duurde totdat ik het huis uit was voordat ik de betekenis van het woord saai leerde kennen, maar dat terzijde. Claes vliegt eruit, AZ verliest en Jutta is wereldkampioen. Fijne uitwaaidag.

Ate Vegter, 16 februari 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s