1693 Dokter Doeniks

We gaan naar de film. Piep heeft voorjaarsvakantie. Het is nog winter, maar je ziet de sneeuwklokjes al nieuwsgierig opkomen en dan mag je ook lente zeggen. Alles is wat eerder dit jaar, behalve sneeuw en ijs, die zijn ons vergeten. Je hebt voorjaarsvakantie in de winter, dan de meivakantie in april en de grote vakantie in de zomer. Verder heb je studiedagen en als er dan niet gestaakt wordt zitten ze op school, behalve in het weekend.

Kies je een film of kies je een bioscoop, dat is de vraag. We willen naar De Wilde Avonturen met die hond, maar die draait alleen op woensdag. Laten we naar die nieuwe bioscoop gaan in Amsterdam-Noord, de Euroscoop, klinkt net zo groots als dat hij er uitziet. We kunnen ook naar het Ketelhuis, gezellig met fijne kinderen, naar de Vue in Purmerend, waar het volume veel te hard staat. Ik heb er wel eens wat van gezegd, maar het lijkt wel of ze doof zijn voor klachten over het volume. Dan kun je nog naar de JT in Hoorn, waar ze in de bar alcoholvrije wijn hebben. Dat hebben ze nog bijna nergens.

We gaan naar Dolittle in Noord. Ze hebben er heel veel zalen en een snoepafdeling zo groot als de Hema. Neem je wandelschoenen mee. We gaan naar de Nederlandse versie, die ook Dolittle heet. Je kent het verhaal van Dr Dolittle? Hij kan praten met dieren, heeft veel succes, trouwt, zijn vrouw gaat alleen op avontuur, hij wordt ongelukkig en trekt zich terug als kluizenaar. Doet verder weinig. Jongetje schiet per ongeluk op eekhoorn en gaat hem opzoeken. De koningin wordt ziek en de prinses gaat hem opzoeken. Hij wil niks, maar gaat toch. De koningin wordt beter en hij wordt tot ridder geslagen. Jongetje trouwt met de prinses. Iedereen lang en gelukkig. Er was ook nog iets met een schip op zee, maar toen ben ik in slaap gevallen. Leuke film.

Ate Vegter, 18 februari 2020

1693a

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s