1695 In de krant

De dag begint nog niet met de krant, want dat is pas morgen. Nu is alles nog digitaal, maar dan lees ik alles weer heerlijk op papier. Ik kan bijna niet wachten, maar er zit niets anders op. Gelukkig is er ook vandaag genoeg te beleven. Eerst in alles rust koffie. Ja, begin de dag met koffie en krant.

We doen de boodschappen. De trouwe lezertjes hebben wel een idee hoe dat gaat. Daarna moet ik Pieps haar ophalen. Ze wil graag dunne vlechtjes in haar haar met extra haar ingeweven. Eerst zou de kapper dat doen, maar gezien de prijs laat ze het nu mama liever zelf doen. Vandaar dat ik het haar haal.

Alles is rustig tot zover. Piep en Dassie zitten gezellig aan tafel te tekenen en ik heb de boodschappen uitgepakt en zit wat te lezen. Daar gaat de bel. Het is Kelvin van KPN. Hij ziet er zeer indrukwekkend uit en gaat meteen aan de slag. Blijft onder alle omstandigheden kalm, dat kun je wel zien. Hij meet, belt, regelt en wil niks drinken. Hij heeft een leuke baan, vertelt hij desgevraagd, veel vrijheid en je komt leuke klanten tegen. Na een uurtje is alles klaar en werkt mijn wifi beter dan ooit. Wat een heerlijk overzichtelijk werk, denk ik, maar ja, hier was ook niets ernstigs aan de hand. We nemen vriendelijk afscheid.

Ondertussen is Vince aangeschoven die zo maar even komt kletsen hoe het gaat.  Hij heeft net in weer en wind gefietst en is wel aan een kopje thee toe. Dan is daar de fotograaf. Ze wil graag twee foto’s maken, eentje binnen voor bij het stukje en een buiten voor bij het interview. Ik vind het leuk om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan, ik zeg het maar eerlijk. We lopen net naar buiten voor de tweede foto als daar de chef aankomt in zijn motorpak. We lopen naar de Beestenmarkt. Ik moet een andere bril op. Dan is het klaar. Bruggetje op de achtergrond, mooi. Binnen drinken we een glaasje water en vertel ik mijn verhaal.

Ate Vegter, 20 februari 2020

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s