1696 In de krant – 2

Ja, die gasten kwamen woensdag natuurlijk ook niet voor niks. Fotootje maken, interviewtje doen. Waar heb ik het aan te danken dat ik op mijn oude dag nog zo in de belangstelling sta van de werkende jeugd? Het antwoord is kort en simpel. Vanaf volgende week woensdag heb ik een column in de krant. Twee dagen per week, woensdag en vrijdag, sta ik met 325 woorden in het Noordhollands Dagblad, editie Waterland. Is dat niet enig?

Ik was al enige tijd met hen in contact zoals dat heet, maar ik schreef ook nog voor het lieve Waterlands Weekblad en dat verdroeg zich niet zo goed met elkaar, dat ik in allebei zou staan bedoel ik, vonden zij niet zo’n goed idee. Ik had het niet erg gevonden natuurlijk, dat spreekt. Nu is het weekblad gestopt en heb ik opnieuw een berichtje naar de krant gestuurd. En met succes!

Ja, ik mag wel zeggen tot mijn grote vreugde is het nu gelukt – en twee keer per week, daar word ik ook blij van en gelukkig, want schrijven is het mooiste wat je kan doen. Ik vind het ook spannend, want alle begin is moeilijk en daarna zal ik er wel aan wennen, en zij aan mij. Ik mag in principe schrijven wat ik wil, het liefst met een regionale invalshoek. Nou ja, dat treft want ik woon toevallig in een regionale invalshoek en hoe dichterbij hoe beter.

Ik hoop dat jullie een beetje gaan meelezen, dat is voor de krant ook leuk en laat me dan maar weten wat je er van vindt, want terugvoeding is altijd fijn voor een stukjesschrijver. Ik moet nog een beetje puzzelen hoe ik het ga doen in verhouding tot mijn dagelijks stukjes, maar daar kom ik wel uit. Soms gloort er opeens een mooi idee achter de horizon, wat dan opkomt alsof het de zon zelf is. Je kent dat wel, misschien. Fijne dag, rustig aan. Het is maar werk.

Ate Vegter, 21 februari 2020

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s