1704 Naar de Huishoudbeurs

Ik ben naar de Huishoudbeurs geweest. Piep hoefde niet naar school vanwege een studiedag en het leek haar een leuk uitje. Ik had gelezen dat een man alleen op de huishoudbeurs zeldzamer is dan een wolf op de Veluwe, dus ik was blij dat we samen gingen. Het leek mij ook wel gezellig, zo’n dagje uit midden in de week. Ik was wel van plan geen trolley of shopper mee te nemen, want dan zouden we met veel te veel troep thuiskomen.

Het regende en de parkeergarage was onnodig ver van de hallen van de Huishoudbeurs, maar daarmee was meteen het ergste leed geleden. Ik kon gelijk een uitrijkaartje kopen, zodat we straks niet in de rij hoefden te staan en verder was ook overal aan gedacht. Ik was merkwaardig genoeg nog nooit op de Huishoudbeurs geweest, terwijl die er al mijn hele leven is.

Het voelde in het begin dan ook een beetje onwennig, maar ik besloot achter Piep aan te lopen, die vol overtuiging haar uitgestoken vinger volgde: ‘Kijk papa, knutselspullen, donuts, een huispak van Patty Brad! Mag ik hier straks een zak snoep meenemen? O kijk, Goede Tijden is er ook!’  Ik liep rustig mee en werd alleen aangesproken voor een revolutionair brillendoekje, een telefoonhoesje en een veel te duur aardappelschilmesje. Ik was blij verrast een standwerker te zien. Hij deed mij aan vroeger denken, toen je ze nog wel op de markt zag. Het was nog steeds fascinerend om te zien hoe grif zijn overbodige hebbedingetjes van de hand gingen. En ach wat lief, V&D was er ook weer.

Daar hoorde ik in de verte muziek van André Hazes. Het was weliswaar zijn vlieger in beursuitvoering, maar het bracht toch de nodige warmte en gezelligheid en met nieuw enthousiasme trokken we verder. Ik merkte dat we nu al twee flink gevulde tassen bij ons hadden. Die shopper met panterprint was zo leuk om straks thuis uit te pakken. Lief zou wel heel blij zijn met zo’n huispak van Patty.

www.atevegter.wordpress.com/504

1704a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s