1707 See My Friends

Het regent. Het is maandag. Ik zit te lezen. Ik had net zo goed in quarantaine kunnen zitten, maar dat is niet het geval. Ik kan overal naartoe, maar ik ga nergens heen en blijf thuis. Het is niet voor niets thuis. De radio staat aan op Radio Veronica. Dat laatste moet ik misschien even uitleggen want we hebben helemaal geen radio hier en Radio Veronica is in 1974 al ter ziele gegaan. Ik was toen 21. Toch luister ik naar Koffietijd met Tineke en later naar Lex Harding en Rob Out, die allemaal hun eigen show hebben zoals een radioprogramma vroeger heette.

Ik luister via Sonos naar Radio192, een digitale zender waar ze oude banden van Radio Veronica uit de jaren zestig en zeventig draaien. Ik luister naar mijn eigen jeugd: It’s five o’clock van Demis Roussos toen hij nog voor Aphrodite’s Child zong, van Rain and Tears. Ik hoor de Bee Gees, de Dave Clark Five en Reparata & the Delrons met Captain of your ship: ‘This is the captain of your ship, we’re all sinking.’ Little Green Bag van George Baker, de latere filmmuziek van Reservoir Dogs. Ik hoor Itchycoo Park van The Small Faces en maak een dansje in de kamer. Ik hoor Charles Aznavour in het Engels zingen en dan opeens See My Friends van The Kinks. Niemand kent dit nummer, maar het is mijn eerste singletje, gekocht in 1966. Ik ben dertien.

Ik ben dertien en haal op donderdag de Veronica Top 40 bij Radio Modern op de Straatweg in Rotterdam, waar ik vlakbij op de Mulo zit, in de eerste klas, die ik twee keer zal doen, om alles maar goed te kunnen onthouden. Ik heb geen geld, maar See My Friends is in de aanbieding en die koop ik om te draaien op de oude platenspeler van mijn ouders. Het is een wat lijzig nummer en ik ben teleurgesteld dat ik niet heb doorgespaard tot ik f 4,25 heb voor Satisfaction van The Rolling Stones. Ik voel de teleurstelling nog. Ze is niet ouder geworden. Verder niks dan regen en maandag.

Gluren bij de buren:
www.atevegter.wordpress.com/507

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s