1708 Maart, doe normaal met die staart!

Ik denk altijd van maart tot september en van september tot maart. Winter en zomer. Hoe koud het ook is, in maart wordt het beter. Nu is het deze winter allerminst koud geweest, je kon nog geen tweestedentocht rijden en het regent al weken, maar beter wordt het ook nog niet, ook al is het al vier dagen maart. Alhoewel, gisteren zag ik een klein schietertje zon, zou mijn moeder zeggen.

Verder is er op korte termijn weinig aan te doen. Je kunt de luxaflex dichtdoen tegen de zon, maar je kunt aan de andere kant het wolkendek niet opentrekken voor de zon. Nog niet tenminste. Is allemaal nog Suske en Wiske. Gisteren las ik dat er in het heelal een explosie was geweest met een kracht van tig miljard keer de totale energie van de zon in haar hele bestaan. Zoiets. Het was niet in de buurt gelukkig, maar ik kon het toch niet begrijpen. Misschien begrijpen wij mensen alleen maar dat wat op ons lijkt. Dat zou toch wel heel treurig zijn.

Gelukkig zijn de zorgen hier kleiner – en toch nog groot genoeg. Wat een biervirus al niet teweeg kan brengen. Gelukkig blijft het in deze regio tot nu toe nog achter het glas van de televisie en de iPhone, maar ook dat is allemaal niet zeker. Je weet niet wat je moet wensen. Dat het wel zal overwaaien? Lijkt me geen goed idee. Wel interessant om te zien hoe kwetsbaar het leven is en hoe snel rollen kunnen worden omgedraaid. Het is overal interessant, zegt de grote Theodore Dalrymple en dat ben ik graag met hem eens, ook al is het tot nu toe een rustige dag.

Laten we hopen dat het zo blijft en dat het niet zal gaan stormen, dat verdere besmettingen uitblijven en dat er morgen weer zo’n gewone dag komt. Ik hou erg van gewone dagen en gelukkig zijn er daarvan nog steeds het meest, uitzonderingen uitgezonderd. Fijne dag. Rustig aan. Het is maar werk.

Ate Vegter, 4 maart 2020

Met Pitto eten bij de buren:
www.atevegter.wordpress.com/508

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s