1712 Zaterdag met een ster

Ik zal net aan de krant beginnen wanneer Jajoh belt. Of ik ze even naar Schiphol wil brengen. Ik zeg gelijk ja, want wat is er leuker dan een ritje naar Schiphol, ons knooppunt met de wereld. Het hoeft pas om twaalf uur, dus de krant krijgt nog alle tijd en ik luister naar het pianospel van de vandaag overleden McCoy Tyner.

Het is druk op Schiphol. Het barst er van de vliegtuigen, juist omdat het in de lucht heel rustig is. Daarna gaan we Pieps boek ophalen bij de Nimo. Ik ben de titel vergeten, maar het ligt klaar en dan rijden we naar Volendam. Piep heeft gespaard voor een Nintendo Switch spelletje, ik ben de titel vergeten, en ze wil er ook graag een tasje bij. Het is een heel bedrag. Ze heeft er zelf voor gespaard en het is mooi om te zien hoe zorgvuldig en precies gepast ze het uittelt. Wat heerlijk dat ook zij zo haar bijdrage levert aan de economische groei.

Ik doe ook de gewone boodschappen en loop nog even langs de platenzaak, Lab Music Store, die helaas gesloten is wegens niet virus gebonden ziekte, zoals het briefje op de deur keurig vermeldt. Ik word er wel nieuwsgierig van maar laat het zitten. Was toch maar even extra mijn handen bij thuiskomt. Je weet maar nooit.

Ondertussen heeft Lief de halve kamer en de hele keuken roze geverfd, maar nu is ze wel even klaar voor vandaag. We gaan vanavond met Jens en Meni uit eten bij de Posthoorn. Ze hebben daar een Michelin ster en het eten is ook prima, maar we gaan dan wel even op chique. We hebben zegeltjes gespaard bij de Deen om het allemaal een beetje betaalbaar te houden. Normaal gesproken eten we daar een week van.

Op advies van Lief neem ik een paar elpees uit mijn verzameling mee voor het niet verjarende feestvarken: Janis Ian, Randy Newman, Lionel Richie, Al Jarreau en natuurlijk Luv’, want dan blijft alles en iedereen forever young en daar draait het uiteindelijk om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s