1716 Het vroege voorjaar

Een los snoertje kan een enorme chaos veroorzaken of het begin zijn van een nieuwe schepping. Hier is beide het geval. Het ziet er ook rommelig uit, die TV aan de muur met zo’n plankje er onder voor de randapparatuur. En er komt steeds meer bij, zoals de Nintento van Piep en de TV-streamer voor mijn gehoorapparaat.

Laten we de TV voor de schouw zetten, dan zetten we het kacheltje op Marktplaats. Oké, dan kan er een mooi kastje op de plek waar nu de TV hangt en dan kan de luchtfoto van Monnickendam erboven. Even later lopen we zoekend rond in een ijskoude hal van de grootste Malle Pietje van Amsterdam Noord. Hier staat alles wat ooit afgedankt is en daarna weer gevintaged. Er staan veel kastjes, maar geen een dat past op de plek waar etc.

Wel staat er een grote vitrinekast die veel mooier is dan onze grote, witte kast. Nu begint alles te schuiven. De kast is prachtig. Het is niet anders. Dan kan de witte kast op Markplaats. Het is ongelofelijk hoeveel ruimte er op Marktplaats is en wat er allemaal staat. We vinden er zelf een klein kastje dat precies past op de plek waar etc.

Nu willen we ook de muren anders. Wat vind je hiervan? Ik kijk naar een felroze verfstaal. Het is prachtig en ik heb altijd al een diep donker verlangen gehad naar een roze kamer, maar ik hield het nooit voor mogelijk. Nu is het zover. Het is een prachtige kleur, zeg ik.

Dan gaat alles van zijn plek en wordt de chaos compleet. De kachel staat achter en de grote kast op Marktplaats en het kleine kastje gaan we morgen ophalen. Daar gaat de bel met een pakje. Het is de nieuwe voet voor de TV. Echt een klusje voor mij. In een vloek en een zucht zit het aan elkaar vast. Nu is het allemaal nog chaos maar straks is hier ons nieuwe paradijs en kan de lente beginnen.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s