1720 Een wereld van verschil

Het is toch wakker worden in een andere wereld. Kroegen dicht, scholen dicht, rechtbank dicht, sportkantine dicht, coffeeshop dicht. Waar kunnen we nog heen? En belangrijker: wat zal de volgende stap zijn?  Want het is wel duidelijk dat we de goedmoedige Bruno Bruins moeten geloven wanneer hij zegt zeker te weten dat dit niet de laatste maatregel is.

Voor mij verandert er niet zoveel, want ik ben al met pensioen, maar het is net of iedereen nu opeens met pensioen gaat en dat is toch wel even wennen. Het voelt alsof je bij elke stap door het ijs zakt en dan om je heen kijkt en denkt, oké, zo kan het ook. Al een paar weken zitten we in een situatie die nog niemand van ons heeft meegemaakt en dat is zeker de laatste dagen en uren het geval.

En iedereen reageert er op zijn of haar eigen manier op: de vriendelijke biedt hulp aan en de zorgelijke maakt zich zorgen, de – nou ja, ik ga verder geen voorbeelden geven, want het is misschien niet aardig om mensen zo op een karaktertrekje vast te pinnen, maar er zit een kern van waarheid is en een aardig punt van observatie. Kijk zelf maar even.

Er zijn grote groepen mensen die ernstig in hun gezondheid getroffen worden, maar een nog veel grotere is groep wordt economisch hard geraakt. Baan kwijt, klanten kwijt, omzet kwijt, drie weken geen drugs. Kick dan maar eens af. De sporters delen hun zorgen uitgebreid op de televisie, maar er zijn veel mensen nog veel harder aan de beurt.

En de mensen die juist nu heel hard moeten werken om de trein gaande te houden, niet alleen in de zorg, maar ook in de supermarkt en in het openbaar vervoer zelf natuurlijk, verdienen onze steun en ons applaus. Ik hoor eigenlijk nergens meer bij en kan nu ook niet meer naar de sportschool. Dan maar een eenvoudig rondje Monnickendam. Dat is altijd mooi.

1720

1 Comment

  1. gelukkig kunnen we lezen of schrijven en ik kan ook nog schilderen en de puzzelboekjes liggen ook klaar en er is ‘uitzending gemist’ en en en, maar vreemd is het wel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s