1722 Trouwen op Televisie

Ik heb gisteravond naar een hele oude aflevering van Love Letters van Linda de Mol gekeken. Voor de jonge lezers, in Love Letters spelen drie koppels tegen elkaar. De winnaars mogen in de uitzending met elkaar trouwen. Je kan het spelletje dus niet zomaar met iedereen spelen. Je kiest iemand met wie je ook wil trouwen. Meestal is dat voor de uitzending al afgesproken, dat begrijp je.

Het is een historische uitzending uit 2001, waarin voor het eerst twee mannen meespelen, die tot geluk van Linda ook nog winnen. Zo trouwen voor het eerst in de geschiedenis twee mannen op de Nederlandse televisie. Je kan wel zeggen twee homo’s, maar eerlijk gezegd gaat het daar niet om, want wat je in bed doet is niet wettelijk te regelen en daar heeft ook Niemand iets mee te maken, maar twee mensen van hetzelfde geslacht, dat is het punt. Twaalf punten voor Linda!

Waarom kijk ik daar eigenlijk naar? Het is een lumineus idee van Paul Haenen in samenwerking met De Wereld Draait Door. Paul heeft bedacht dat in deze tijden van crisis de mensen het leuk zouden vinden om lieve, onschuldige, favoriete televisiefragmenten te zien, inclusief favoriete sportmomenten. Troost-tv noemt hij zijn idee en de uitzending van Linda is uitverkoren om het spits af te bijten. En inderdaad, het is een wonderlijk troostrijke ervaring om naar de jonge Linda in het Nederland van 20 jaar geleden te kijken. De kleding, de ontroerend eenvoudige vragen, de breedbeeldtelevisie die gewonnen wordt.

Hoe meer troost hoe liever, zou ik zeggen, want nu hebben we echt weer iets om naar uit te kijken. Mijn idee is om permanent een troostzender te openen met oude televisie uit de twintigste eeuw. Wordt een razend populair kanaal waar je verder weinig voor hoeft te doen. Op Sonos kun je nu ook al luisteren naar Radio 192, waar ze de originele banden van Radio Veronica 1960-1974 draaien, met nummers als Those were the days van Mary Hopkin. Enjoy!

Klik op de link:

Those were the days:
www.youtube.com/watch?v=QptZ8tYZAkE
1722

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s