1735 Zoek de kameel

Vandaag is een cruciale dag. Gaan we langer intelligent op slot of wel. Ja, de kogel is al door de wandelgangen, maar de vraag is tot wanneer. Hoe lang houden we dit vol? Hoe gaat het met de kinderen wanneer zij het hele schooljaar niet meer naar school gaan? Dit gaat niet alleen over leerprestaties en achterstand, dit gaat ook over vriendschappen en vertrouwen en hechting.

Hoe lang zal de horeca het nog volhouden? Welke bedrijven zullen omvallen of juist tegen elke verwachting in standhouden? Wie kon tijdens de klimaatprotesten bedenken dat een paar maanden later Schiphol plat zou liggen? Hoe gaat het in de ziekenhuizen? Zijn er genoeg bedden, is er genoeg personeel, vragen die steeds weer opnieuw grote bewondering oproepen voor al die mensen die ze moeten beantwoorden en in die werkelijkheid moeten werken.

Voor ons thuis valt het alleszins mee. Ja, we zijn de hele dag thuis en dat is anders dan anders, maar er gebeurt ook iets in het samenzijn. Het is ook bijzonder en verbindend. We laten het sportschoolabonnement doorlopen en bestellen wat vaker eten bij de lokale horeca. Wanneer ik de verschrikkingen op tv zie in Amerika en India, weet ik ons gezegend met ongekende luxe.

We tellen beren en doen ijverig de huiswerkbegeleiding, die mij gisteren deed denken aan mijn eigen verkeersexamen, waarbij mijn vader een dag tevoren de bagagedrager had gerepareerd en de agent die de fiets controleerde hem zo los omhoog trok. Vol schaamte en trots duwde ik de pootjes weer vast. Mijn vader was de beste. De fiets werd goedgekeurd en het moment in het hart geschreven.

Verder houden we ons bezig met werk, de krant en spelletjes. Zie je de kameel? Hoeveel gezichten zie je? Heb je de puzzel al opgelost? O, en al die poëzie die we naar 20 vrienden moeten doorsturen. Dat heb ik wel gedaan, maar ik ben er nu mee gestopt. Welke hit stond op nummer 1 toen je 18 werd? Underneath the blanket go! van Gilbert O’Sullivan! Fijne dag! Het is tijdelijk. Houd moed.

Ate Vegter, 31 maart 2020

1735a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s