1736 De tweede keer

Ik droomde van een poes en een vis die samen aan het spelen waren met een klein roze speeltje. Ik dacht eerst dat het een kale muis was, maar later werd het zo’n rubber puzzeltje, dat je met veel moeite in elkaar hebt gezet en dat dan door je broertje weer achteloos uit elkaar wordt gehaald met de vraag: wat is dit?

De poes was er op een gegeven moment klaar mee en liep weg met het speeltje in een rood emmertje. De vis liet dat niet op zich zitten en liep (?) er achteraan terwijl hij steeds in de blauwe emmer dook. Vreemd, dat de emmer van de poes rood was en die van de vis blauw, terwijl het toch dezelfde emmer was. Op een gegeven moment snaaide de vis het speeltje uit de emmer en ging mee vandoor. Hij haalde het niet uit elkaar.

Gisteravond heb ik het gras gemaaid. Voor de tweede keer dit jaar. Het was prachtig weer, je ziet het ijsstokje nog liggen, en het gras stond er aanbiddellijk bij en dan bezwijk ik al snel. Ik heb een heerlijk scherpe grasmaaier, geen elektrische, maar een gewone, die kreeg ik met mijn pensionering. Dan heeft-ie wat te doen. Hij maait als de beste en het gras ligt er nu strak bij, ook omdat ik hem een tandje lager heb gezet, waardoor het nog korter is dan de vorige leer. Veel mensen hebben het over hun eerste keren, maar tweede keren, daar gaat het volgens mij om, want dan is het iets blijvends. Ook nog een dooie tak uit de goudenregen gezaagd en in mootjes in de biobak. Die bakken bevallen mij heel goed, mag ik wel zeggen, maar dat terzijde.

O ja, die vis, die speelde gewoon in de lucht, maar hoefde helemaal niet aan de beademing. Dat is de enige verborgen connectie met de dagdagelijkse werkelijkheid, want ik moet wel zeggen, wanneer je die verhalen hoort dan mag je wel echt je best doen om niet aan de beademing te komen, want dat is verschrikkelijk. Sterkte met alle werkzaamheden thuis, beterschap wanneer van toepassing en iedereen een fijne dag!

Ate Vegter, 1 april 2020

P.S. Dat dagdagelijks heb ik expres gebruikt. Je kan gewoon dagelijks zeggen, maar ik hoor dat dagdagelijks zoveel, dat ik dacht, dat doe ik ook een keer. Dat repeterende dagda heeft ook wel iets, vind je niet? Hou je veilig! Dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s