1738 Platen in de opruiming

Ik heb gisteren mijn platen opgeruimd. Ik heb het over vinyl. Dat bestaat nog. Maar het moet wel opgeruimd. Nu heb ik iedereen die nog platen in zijn bezit heeft altijd bezworen ze niet weg te doen, omdat je daar altijd spijt van krijgt, maar opvattingen veranderen in de loop der jaren, zelfs de mijne. Dat zit zo. Wij hebben enige tijd geleden een nieuwe kast gekocht. In de oude kast stonden mijn platen en de meest populaire stonden dan nog bij de platenspeler in de werkkamer.

Eigenlijk hebben we twee kasten gekocht. Een hoge kast bij Van Dijk en Ko en een klein kastje op Marktplaats in Oegstgeest. De platen moeten nu in het kleine kastje passen. Dat betekent dat de verzameling terug moet van 1,60 m naar 75 centimeter. Zo eenvoudig is dat. Iets meer dan de helft moet weg.

Ik heb alle platen bij elkaar gezet, dat was al een heidens karwei en ze vervolgens een voor opgepakt en gemariekondood: wil ik juist deze plaat bewaren? Word ik er warm van? Nee? Weg ermee! Een hels karwei. Vervolgens heb ik de uitverkorenen op alfabet gezet, want dat is na veertien jaar ook ietwat verslonst. lk kwam precies op 75 centimeter uit en twee dikke stapels voor de kringloop.

Nu stond alles op z’n plek en was ik twee kilo afgevallen. Lief wilde wel een moderne koffergrammofoon in de woonkamer, maar ik had een brainwave en probeerde de platenspeler die we hebben aan te sluiten op de Sonos. Dat lukte wonderwel. Nu kan ik de muziek uit de oertijd in alle kamers beluisteren met die onovertroffen Sonoskwaliteit en toch ook dat vertrouwde krasje erop.

Helaas heb ik van een aantal geliefde, maar nooit gedraaide artiesten afscheid moeten nemen zoals Sonny Rollins, Gerry Rafferty, Madonna en Queen, maar goed, het is ook leuk voor de klanten van de Noppes om tussen alle troep een paar goeie platen aan te treffen. Lief heeft ook de werkkamer maar gelijk opgeruimd en zo reden we aan het eind van de middag met een volle Volvo naar Purmerend. Daarna ben ik maar weer eens plaatjes gaan draaien.

4 Comments

  1. Groooote stap, ik heb er ook nog maar een paar ……. je hebt vast nog de nodige kostbare geliefde schijven in dat fijne kastje staan 🎶😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s