1744 Reis door mijn kamer

De NS zegt dat we ons tripje naar Londen in mei kunnen overboeken, maar dat we ook ons geld kunnen terugkrijgen. Dat laatste is dan wel wat ingewikkelder dan het eerste, maar goed, iedereen is onderweg en verstand komt met de jaren, zoals mijn goede vader zei.

Ik vraag me af wanneer we dan wel naar Londen gaan, want het zou mij niet verbazen als de hele zomer in het water valt. Ik zou ook nog wel een keer naar Amerika willen. Niet naar New York of California Dreaming, maar naar de great plains van Nebraska, Wyoming en Oklahoma. Naar het Amerika van Lucky Luke, met z’n verlaten vlaktes en z’n spooksteden. Zo weinig mogelijk zien in een zo’n weids mogelijke ruimte. Dat is ook goed voor je ogen.

Voor verlaten vlaktes en spooksteden kun je op dit moment ook in Waterland goed terecht. Ik vraag me af hoe het zou zijn als ik helemaal niet meer zou mogen reizen. Ik denk niet dat ik het erg zou missen. Ik zou misschien net als Maarten Biesheuvel op reis door mijn kamer kunnen gaan.

Laten we vertrekken. Hier in de werkkamer is veel veranderd. Het is heel rustig op de plank boven mijn bureau, nu er geen platen meer staan. Wanneer ik oversteek langs het raam kom ik bij de boekenkast. Ik klim aan de linkerkant omhoog en trek dan via Barnes, Biesheuvel met de reis door zijn kamer en Bukowski, Campert en Capote naar de plank met ongelezen boeken. Hier kan ik wel voor een half jaar mijn tentje opslaan.

Dan ga ik via de poëzie naar beneden, waar konijn Micky zit te soezen. Hij kijkt even op wanneer hij mij langs ziet schuifelen en laat dan z’n oogjes weer dichtvallen. Ik neem een worteltje mee voor onderweg en trek verder naar de kast met gereedschap, met de schroefboormachine en de kleurrijke rollen tape. Zo kom je van alles tegen onderweg, ook als je verplicht thuis moet blijven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s